На Буковині у лікарні за нез’ясованих обставин помер молодий хлопець (Відео)

Опубліковано:

У Чернівецькій області за нез'ясованих обставин у Новоселицькій ЦРЛ помер 21-річний Юрій Шкавронський, якого у медзаклад госпіталізували з радикулітом.

Батьки померлого звинувачують медиків у халатності і недбальстві, повідомляє “Версії“.

Він зустрічався з дівчиною, тож батьки мали надію, що матимуть невістку, внуків. Готувалися до весілля, але не до похорону.

Усе почалося 17 червня. Тоді, розповів батько загиблого, у сина почала дуже боліти нога. Знеболювальне не допомагало, тому поїхали у лікарню. Там хлопця відправили на дообстеження.

Зробили флюорографію і кардіограму серця. Батько придбав необхідні ліки, сина залишив в лікарні, а сам поїхав додому. Згодом, ближче до вечора, він навідався до Юрія знову. Розповідає, що синові не стало легше. Нога продовжувала боліти.

Близько другої ночі син зателефонував і сказав, що хоче додому. Батько відповів, що пішли в лікарню, щоб лікуватися, довіряв лікарям, які поставили йому діагноз “радикуліт”.

А наступного ранку матір, яка прийшла провідати сина, живим його вже не застала.

Пацієнти, які були разом з сином у палаті, розповіли, що юнаку вночі було дуже погано. Що не спав, від болі кричав, однак ніхто з медперсоналу на нього не звертав увагу.

У лікарні ж кажуть, що з болем у нозі Юрій звернувся до них не одразу.

“За словами тата, хворий протягом тижня приймав удома велику кількість знеболюючих препаратів. Кололися синові знеболюючі препарати. Протягом трьох-чотирьох днів йому кололися іньєкції. Які таблетки приймав син, тато не назвав мені, і не пояснив мені. , – розповіла Ірина Моріва, лікар-невропатолог.

А коли помітили, що у хлопця пришвидшене серцебиття, мали викликати кардіолога. Але він до Юрія так і не дійшов.

“Я взагалі його не оглядав. Здається, лікарка підходила, сказала, що треба подивитися внизу пацієнта. У мене якраз були пацієнти. Вона сказала, що він йде на рентген, потім передзвонить, і я піду подивлюся”, – повідомив Олексій Гульпе, кардіоревматолог.

Справа у тому, що в Юрія був пролапс клапана серця, пояснює батько. Але з таким діагнозом, каже, живуть. Тим паче, що син ніколи не скаржився на біль у серці.

Завідувач реанімаційного відділення каже, що на роботу їх викликали близько восьмої години ранку. За його словами, Юрій був без тиску та в непритомному стані.

“Ми перевели на штучну вентиляцію легень, проводили масаж серця, дефібриляцію і препарати, які стимулюють серцеву діяльність. Які практично на нього не діяли. Серце взагалі зупинилося, і завести його було практично неможливо”, – повідомив завідувач реанімаційного відділення Юрій Мазурчак.

Батьки звернулися до прокуратури, департаменту охорони здоров'я. У Новоселицькому райвідділі відкрили кримінальне провадження.

Пішов лікувати ногу, але додому не повернувся. На Буковині за дивних обставин у лікарні помер 21-річний хлопець

“У зв'язку з тим, що у поліції виникли сумніви щодо належного виконання лікарями своїх професійних обов'язків, 26 червня кримінальне провадження було перекваліфіковане на ч.1 ст. 140 ККУ – “Неналежне виконання професійних обов'язків медичними або фармацевтичними працівника”. Призначено низку судових експертиз”, – повідомила Анастасія Антименюк, інспекторка відділу комунікації ГУ Нацполіції в області.

 

Про Захід