Що наробив комп’ютерний вірус у Чернівцях?

Опубліковано:

Скільки часу і коштів буде потрібно на відновлення втраченої інформації, спеціалісти не прогнозують, оскільки ще невідомі всі наслідки кібер-атаки.

Інформація про напад вірусу на комерційні і державні установи у Чернівцях почала надходити вчора, 27 червня, по обіді. Одразу мережею поширили розголос: аби вберегтись, слід вимикати комп'ютери, повідомляє “ЧТ”.

Серед перших постраждалих — регіональні філії Нової пошти, Укртелекому, Ощадбанку. Відділення фінустанови були зачинені, банкомати відімкнені. 

Крім того, від вірусу постраждали комерційні установи, зокрема, АЗС та крамниці, комп'ютерна система Чернівецького хлібозаводу. На одному з інформаційних сайтів вірус вивів з ладу зо два десятки комп'ютерів.

Також від вірусу постраждав “Чернівцігаз”. З ладу вийшов їхній сайт, дані про споживачів вірус не зачепив, до інформації про кошти також не дістався. 

Від вірусу щоправда не постраждали обласна адміністрація і міська рада. В міській раді заздалегідь вимкнули усі комп'ютери. Наразі відомо, що “Нова пошта” вже відновила роботу відділень, 

Атака зменшилась під вечір того дня. Це пов'язано із завершенням робочого часу і  те, що люди масово почали вимикати комп'ютери.

Фахівці IT- технологій радять на відкривати сумнівні листи та сайти і в наступні 2 дні. 

Про Захід