Німцям сподобалися міжгірські танці, гуні та ліжники

Опубліковано:





 Уже понад 10 років тривають дружні ділові зв'язки між Міжгірським профліцеєм (директор В. Маринець) та благодійною організацією “Допомога Україні” м. Пфедельбах (Німеччина).
Нещодавно гості на чолі з Гюнтером Шмідтом вкотре навідалися у верховинський край із гуманітарним вантажем. Меценати відвідали навчальні кабінети, гуртожиток, навчальний готель, етнографічний музей і були вражені змінами, що сталися завдяки зусиллям ліцеїстів. Німецька група також мала нагоду побувати на уроці виробничого навчання групи адміністраторів, чергових по поверху, покоївок, який на високому рівні провела майстер виробничого навчання Олена Скаловці, поспостерігати за практичними діями учнів групи лицювальників-плиточників за облаштуванням нової майстерні кухарів.
Їхню увагу привернула майстерня навчання ручного ткацтва у селі Річка, де керівник гуртка Ольга Мись ознайомлювала з технологією виготовлення гунь та ліжників. Кілька екзотичних виробів благодійники мали можливість придбати, а за привітання силами місцевою шкільної художньої самодіяльності композицією “На полонині” та іскрометним верховинським танцем “Волошин” не тільки гучно аплодували, але й віддячили подарунками та грошвою винагородою.

Василь Пилипчинець, Міжгір'я для газети “Фест”.


Про Захід