Еколеквар, «золота палачінтовка» та «залізна палачінта» – що цікавого буде на «Ужгородській Палачінті»

Опубліковано:

Сьогодні, 24-го січня, в Ужгороді розповіли про те, як буде проходити вже традиційний для Ужгорода фест "Ужгородська ПАЛАЧІНТА", що відбудеться 11-12 лютого в Боздоському парку. Про програму заходу, новацій та цікаві атракції розповіли організатори фесту: Сергій Денисенко, Ростислав Буланов, Федір Шандор, Володимир Білонка та відомий закарпатський кондитер Валентин Штефаньо і маркетолог Аліція Возняк.

Також у фесті братиме участь вже традиційний партнер – "Рух підтримки Закарпатських військових". Цьогоріч у них буде локація "Ведмежий острів" з цікавою візуалізацією, кухнею і програмою. Окрім того, відзначили Студреспубліку Закарпаття, представники якої на волонтерських засадах домагають на заході.

Сергій Денисенко наголосив, що "Ужгородська Палачінта" не є суто кулінарним фестом, тому робиться все для того, аби максимально наситити цю подію різноманітною програмою, конкурсами, майстер-класами, виступами колективів, тощо. Також буде окрема локація для дітей та традиційний стовп для лазіння, фотозона, зимова Мара і багато іншого. "Хочемо, аби люди, які прийдуть на фест, не тільки смачно поїли, але й гарно провели час", – відзначив Сергій Денисенко.

Федір Шандор зауважив, що цьогоріч на фесті буде спеціальний леквар для палачінт. Адже одна з найпоширеніших начинок для млинців – це традиційний леквар. Тому вирішили підтримати місцевого виробника, крім того визначити, який леквар найкраще пасує до млинців.

Аліція Возняк, маркетолог: "Особливістю продукту ТМ "Карпати насолоджуйся" є те, що всі плоди були зібрані в сезон, не заморожувалися, а завдяки європейській рецептурі та методу приготування – леквар зберіг колір, смак та корисні властивості, тобто це справжній екопродукт. Журналісти безпосередньо на прес-конференції дегустували леквар і за допомогою анкет голосували  за те, який з них найбільше пасує до млинців. Результати голосування будуть підбиті та представлені пізніше. 

Крім того, кондитер Валентин Штефаньо на заході представив традиційну випічку французької провінції Бордо – канле. Смаколик готується з млинцевого тіста, але випікається у спеціальних мідних формах. Канле можна буде скуштувати на фесті.

Ростислав Буланов, відзначив, що цьогоріч палачінт буде достатньо і вистачить всім охочим. До того ж, на фесті планують впровадити грошовий приз за найсмачнішу палачінту. "Конкурс на кращий млинець буде проводитися на другий день фестивалю. Переможець отримає "Золоту палачінтовку". Ще одною новинкою буде проведення спортивного змагання важкоатлетів – "Залізна палачінта".

"Всі знають, що фест не є комерційним, тому хотілося б відзначити всіх, хто допомагає у проведенні "Ужгородської Палачінти". Це торгові марки: "Карпати насолоджуйся"", EKOS, "Стакан", "Котнар", постійний партнер супермаркет "Дастор", "Кухар Рішельє", "Алокозай", "Mogyi", "Козуб" – розповів Ростислав Буланов.

Сергій Денисенко наголосив, що до участі у фесті запрошуються підприємці, єдина вимога до кулінарів, аби в меню обов'язково були млинці: "Запрошуємо не тільки професійних кулінарів, але й тих, хто хоче спробувати свої сили в цій справі". Охочі взяти участь в "Ужгородській Палачінті" можуть звертатися за номером 050 170 53 47 (Денис) . 

Організатори повідомили, що ретельно стежать за всіма зауваженнями та побажаннями, які виникають щодо організації та проведення фесту. Одне з них – це те, що локація для проведення заходу розташована трохи задалеко. Цьогоріч спеціальними рейсами маршрутних таксі до Боздоського парку можна буде дістатися з площі Петефі. Міська влада пообіцяла, що маршрутки курсуватимуть на увесь час фесту.

"Про Захід"

 

Про Захід