Організатора злочинної групи, що утримувала наркопритон, засудили на 10 років

Опубліковано:

За принципової позиції прокуратури вироком Мукачівського міськрайонного суду члени організованої групи, які утримували наркопритон та займалися виготовленням і збутом наркотиків, засуджені до покарання у вигляді реального позбавлення волі. Організатор злочинної групи проведе за гратами 10 років, а виконавці по 9 років, майно буде конфісковано.

Днями, Мукачівським міськрайонним судом закінчено судовий розгляд кримінального провадження щодо організованої групи, яка обвинувачувалась у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені організованою групою) КК України.

Вказана група у період з грудня 2014 по січень 2015 року на території м. Мукачево та м. Ужгород, а також прилеглих до міст районів з метою незаконного збагачення, шляхом проведення заборонених операцій у сфері обігу наркотичних засобів займались виготовленням, зберіганням, перевезенням з метою збуту екстракційного опію, а також безпосереднім збутом наркотичного засобу. 

Всього, лише за два місяці (у період з грудня 2014 року по січень 2015 року) зазначеними особами було виготовлено понад 420 мл особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – концентрату з макової соломи (екстракційного опію ), частина якого була реалізована.

Крім того, обвинувачені організували та утримували за місцем проживання одного з учасників групи місце для незаконного виготовлення та вживання наркотичних засобів – наркопритон, а також використовували кошти, здобуті від незаконного обігу наркотичних засобів, для придбання необхідних інгредієнтів для подальшого виготовлення наркотичної речовини (розчинники, одноразові шприци, воду для ін'єкцій, макову солому, тощо).

 
 
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Про Захід