Стало відомо скільки сексуальних партнерів мають 15-річні прикарпатки

Опубліковано:

В Івано-Франківській області виділено 350 тис. гривень для проведення вакцинації дівчат віком 12-14 років від вірусу папіломи, який викликає рак шийки матки.

Про це йшлося під час науково-практичної конференції з питань діагностики і лікування передпухлинних і пухлинних захворювань жіночих статевих органів, яка відбулася сьогодні, 20 жовтня, в обласній клінічній лікарні, інформує "Курс".

Зазначалося, що на Івано-Франківщині наразі непроста ситуація із захворюваністю на рак шийки матки. Обласний показник становить 27%, а в державі —  19%. Тому для поліпшення ситуації з бюджету краю виділили 350 тис. гривень для вакцинації дівчат віком 12-14 років від цієї хвороби. 

Спеціалісти кажуть, що у 15-річному віці 50% дівчат області мають сексуальний досвід, а серед них 28-32% інтимні стосунки практикують з 2-5 партнерами. Вірус папіломи якраз переноситься статевим шляхом. Тож медики рекомендують починаючи з 9-10 і до 14 років вакцинувати дівчат, а також закликають юних краянок вести здоровий спосіб життя.

Про Захід