За фактом рубки дерев у Карпатському біосферному заповіднику відкрили кримінальне провадження

Опубліковано:

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконної вирубки дерев на території Карпатського біосферного заповідника Тячівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом незаконної порубки дерев на території природно-заповідного фонду України загальнодержавного значення, а саме на території Карпатського біосферного заповідника (ст. 246 КК України).

Як повідомив виконувач обов`язків керівника Тячівської місцевої прокуратури Віктор Кузан, що ході вивчення матеріалів, зібраних у порядку представництва інтересів держави у частині законності спеціального використання природних ресурсів, зокрема щодо проведення господарських заходів у межах територій природно-заповідного фонду на території Рахівського району, встановлено наявність ознак кримінального правопорушення. Зокрема, йдеться про незаконно зрубані дерева на території Карпатського біосферного заповідника, чим заподіяно шкоду державним інтересам на майже 30 тис.грн, тому в діях працівників ДП “Великобичківське ЛМГ”, вбачаються ознаки кримінального правопорушення.

Аналогічне кримінальне порушення виявлено вже в діях працівників ДП “Рахівське ЛДГ”. Зокрема, – уточнює Віктор Кузан, на об'єктах природно-заповідного фонду, було незаконно зрубано дерев на суму близько 14 400 грн. 

Відповідно розпочато кримінальне правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України, і наявні підстави для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Про Захід