Врочисте віче в Ужгороді: хто став почесним ужгородцем та отримав відзнаки міста (Фоторепортаж)

Опубліковано:

Сьогодні, 24-го вересня, в Ужгороді в обласній філармонії відбулося врочисте міське віче, під час якого вручили нагороди лауреатам Почесної відзнаки та Почесної грамоти Ужгородської міської ради, а також врочисто присвоїли звання "Почесного громадянина міста Ужгород".

На заході були присутні депутати міської ради, зарубіжні гості та представники посольських і консульських установ, попередні голови міської ради Ужгорода, керівництво краю. Зокрема із вступним словом виступили керівник Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та адміністрації – Геннадій Москаль. Зокрема, голова Закарпатської облради під час виступу подякував за мирне небо над Ужгородом, присутнім у залі учасникам військових дій на Сході.

Так, посмертно отримали звання почесного громадянина учасники бойових дій на Сході Юрій Біровчак та Василь Варга. Пам'ять загиблих героїв зал вшанував хвилиною мовчання.

Також посмертно отримав це звання колишній директор Закарпатського театру ляльок Олександр Туряниця.

Почесними ужгородцями стали також Лев Луцкер, відомий культурно-освітній діяч Ужгорода та Анатолій Герей, ужгородський фехтувальник, чемпіон світу, призер чемпіонатів Європи та світу, учасник Олімпіади, які не змогли особисто бути присутніми на заході, однак записали відеозвернення, в якому подякували місту за честь. 

А лауреатами почесної відзнаки та грамоти стали зокрема: "Професійна діяльність у сфері освіти: дошкільне виховання" – Марія Ворожильник – завідувач дошкільного навчального закладу № 40.

"Професійна діяльність у сфері охорони здоров'я": Юрій Небесник – заступник головного лікаря з лікувальної роботи Ужгородської міської дитячої лікарні

"Діяльність у сфері побутового обслуговування, транспорту і телекомунікацій": Тарас Наконечний – головний спеціаліст відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області.   

"Діяльність у сфері друкованих і електронних засобів масової інформації, журналістики, книговидання, поліграфії і реклами": Домінік Левицький – креативний директор студії дизайну Dominik Levitsky Studio.

 "Діяльність у сфері молодіжної політики, фізкультури і спорту": Андрій Стрижак – президент федерації боксу Закарпатської області.

"Охорона правопорядку і законності": Роман Богдан – начальник навчально – методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області.

Лауреатом почесної відзнаки стала й журналістка "Про Заходу" Тетяна Літераті за низку публікацій уже добре відомої ужгородцям серії "Втрачений Ужгород".  

Також відзначили генерального консула Словаччини в Ужгороді Янку Бур'янову, Миколу Яцкова – Карпатське агентство прав людини "Вестед", художнього керівника хореографічного колективу "Джерельце Карпат"  Михайла Сачка та інших.

"Про Захід"  

Про Захід