Ужгородським безробітним розтлумачили зміни в пенсійному законодавстві (Фото)

Опубліковано:

Ужгородським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Закарпатської області проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу серед безробітного населення міста, яке перебуває на обліку в Ужгородському міському центрі зайнятості.
Ганна Довгей – заступник начальника Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області особливу увагу присутніх приділила питанню легального працевлаштування, адже без цього у майбутньому вони можуть залишитися без відповідного соціального захисту та належного пенсійного забезпечення. У разі відмови роботодавця кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів за захистом своїх конституційних прав. Також зауважила, що згідно з новим законодавством, підприємців (як юридичних, так і фізичних осіб), що використовують найману працю, тепер штрафуватимуть за фактичне допущення людей до роботи без оформлення трудового договору за виплату заробітної плати без сплати ЄСВ.
На зустрічі також було обговорено про порядок подання документів для оформлення різних видів пенсії, розрахунку страхового стажу та періодів перебування в центрі зайнятості. Проінформовано про зміни в пенсійному законодавстві з 2016 року, повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Про Захід