Ворог інтенсивно обстрілює Донецький напрям, задіює бойові машини піхоти

Опубліковано:

Ворог 48 разів обстріляв позиції ЗСУ. Найважче було на Донецькому напрямі. Тут російські бойовики, використовуючи зброю, заборонену Мінеськими угодами, випустили з важкої артилерії 122 мм більше 70 снарядів по населенних пунктах Зайцева та Дачі, північніше Красногорівки ворог провів артобстріл ще чотирма десятками снарядів калібру 152 мм. Крім цього, по захисниках Авдіївки ворог бив з 120 та 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також, 120 мм міномети окупанти активно застосовували у Семігір'ї та Невельському. З мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь у Світлодарську, Луганському та Троїцькому, гранатомети різних систем та кулемети великого калібру застосував по Верхньоторецькому, автоматичні станкові гранатомети використав в районі Майорську, у Світлодарську та поблизу Луганського задіяв бойові машини піхоти та провів неприцільний обстріл зі 120 мм мінометів.

На Маріупольському напрямку склалася не менш напружена ситуація. Тут противник застосував важку артилерію тричі: у першій половині доби з установок 122 мм калібру відкрив вогонь по Мирному, калібром 152 мм обстріляв позиції в Сіонітному, з настанням темної пори доби пів сотні снарядів калібру 152 мм випустив по укріпленнях в районі Талаківки. З мінометів 120 мм калібру російські окупанти неодноразово обстріляли наших армійців в Мар'їнці та Водяному. Також в Красногорівці ворог застосував 82 мм калібр мінометів, по Мар'їнці та Новотроїцькому великокаліберні кулемети, у Миколаївці та Водяному використав гранатомети, у Старогнатівці стрілецьку зброю. По захисниках Широкиного противник відкривав вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Гнутового застосував БМП.

Луганські Кримськ, Новозванівке, Золоте атаковані  82 мм  мінометами та автоматичними станковими гранатометами, Новоолександрівка – кулеметами великого калібру, Лопаскино –   стрілецькою зброєю. Біля Золотого та Новоолександрівки працював снайпер.
Тричі зафіксовано проліт ворожих БПЛА.

Прес-центр штабу АТО

Про Захід