«Зелені» не кажуть, чому змінили голову ОВК №68

Опубліковано:





У закарпатському осередку партії “Зелені” не знають, чому їх представника в окружній виборчій комісії №68 (м.Ужгород та Ужгородський район) замінили на іншого. Про це ОПОРУ повідомив керівник партійного осередку в області Радіон Кіштулинець.
Як уже повідомлялося, 18 вересня 2014 року на сайті ЦВК з'явилася постанова №1008, згідно з якою голову комісії, представника Політичної партії “Зелені” Володимира Кіштулинця замінили на Олександра Габора.
Згідно з частиною 3 статті 37 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, повноваження члена окружної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково виборчою комісією, яка її утворила, у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.
Тобто, партія “Зелені” скористалася правом замінити свого представника у ОВК. Втім чому саме це зроблено, у політичній силі не пояснюють.
Керівник закарпатського обласного осередку партії “Зелені” Радіон Кіштулинець додав, що таке рішення прийнято у Києві, із місцевою організацією цю заміну ніхто не погоджував, в осередку взагалі не знають, хто такий Олександр Габор.
У політичній партії “Зелені” проігнорували прохання ОПОРИ пояснити, що стало причиною заміни голови ОВК №68.
Як уже повідомляла ОПОРА, декотрі члени комісії, зокрема Віталій Дюрдь, пов'язують таку заміну з одним із кандидатів у народні депутати, який балотується по одномандатному виборчому окрузі № 68 Василем Ковачем.
Новопризначений голова ОВК є працівником ПАТ “Закарпаттяобленерго”, яким керував Василь Ковач до свого обрання на посаду народного депутата України. У партії “Зелені” проігнорували факт, що новопризначений голова ОВК має опосередковане відношення до кандидата Василя Ковача, котрий знову балотується на цю ж посаду.


Про Захід