Важлива інформація для внутрішньо переміщених осіб від Пенсійного фонду

Опубліковано:

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 року № 167 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 року № 637 “Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам” про те, що:

Починаючи з 1 липня 2016 р. виплата пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, довічних державних стипендій за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду України, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, що призначені внутрішньо переміщеним особам, здійснюватиметься через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”, – повідомляється на сторінці Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області в мережі фейсбук.

Для ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення виплати їм пенсій здійснюється емісія платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису.

Виготовлення електронних пенсійних посвідчень здійснюється на підставі заяви поданої до органу Пенсійного фонду України.

Отже починаючи з 1 червня 2016 року для заміни пенсійних посвідчень на платіжні картки, які одночасно є пенсійним посвідченням необхідно терміново звертатися до органів Пенсійного фонду за місцем проживання. При цьому необхідно мати при собі паспорт та ідентифікаційний код.

Строк дії карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, встановлюється до трьох років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України” перші 2 рази кожні шість місяців, у подальшому – кожні 12 місяців. Після завершення строку дії картки вона перевипускається за рахунок публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”.

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачів пенсій публічне акціонерне товариство “Державний ощадний банк України” зупиняє видаткові операції за поточним рахунком до моменту звернення клієнта та щомісяця повідомляє Мінфіну.

Зазначені у цьому пункті виплати припиняються з місяця, наступного за тим, у якому завершився строк дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. У разі продовження строку дії довідки зазначені виплати поновлюються з дати припинення їх виплати.”.

 

Про Захід