Активісти ЦК “Азов” Закарпаття виступають за припинення транслювання телеканалу “Інтер” через його проросійську позицію

Опубліковано:

Активісти ЦК “Азов” Закарпаття приєднуються до Всеукраїнської безстрокової акції “СТОП ІНТЕР” з припинення транслювання телеканалу “Інтер” у зв'язку із проросійською позицією керівників телеканалу, підтримкою сепаратиського руху на Сході України та підрозділів, що беруть участь в антитерористичній операції, перекручуванням інформації з метою дискредитації України.

Громадська організація ЦК “АЗОВ” звертається до провайдерів кабельного телебачення та інших телекомунікаційних послуг, дислокованих на Закарпатті, з проханням вжити заходів щодо недопущення підтримки осіб, які в часи гібридної війни та агресії з боку Російської Федерації заподіюють шкоду національним інтересам України.

Звільнимо наш медіа-простір від загарбників, – закликає ЦК “Азов” Закарпаття. 

Приклади проросійської політики телеканалу “Інтер”:

1. “Голубой огоньок 2015” 

Запрошені гості: Іосиф Кобзон, Олег Газманов, Ніколай Басков, Стас Міхайлов, Валєрія і т.д. – деяким із запрошених заборонено в'їзд до України за кремлівську пропаганду; Таїсія Повалій – регіоналка.

Телеканал не визнав своєї провини за трансляцію, зазначивши, що це “тиск” та необґрунтовані звинувачення.

Зокрема, була заспівана антиукраїнська “Пісня про санкції”

2. “Голубой огоньок 2016”

Запрошені гості: Іосиф Кобзон, Олег Газманов, Ніколай Басков, Валєрія – деяким із запрошених заборонено в'їзд до України за кремлівську пропаганду; Таїсія Повалій, Ані Лорак, Софія Ротару – регіоналки.

3. Спроба призначити Леоніда Муравйова на посаду випускового редактора “Подробностей недели” на телеканалі. (березень 2015 р.)

До того, Леонід Муравйов був російський журналістом і працював на російському “5-му каналі”. Відзначився репортажами з Донбасу, де називав українських військових “фашистами” та “карателями”, https://www.youtube.com/watch?v=wm46vDKJAAEhttp://www.5-tv.ru/news/84764/ .

Марія Столярова, як шеф-редактор телеканалу “Інтер” підтвердила факт переговорів та домовленостей щодо прийняття Муравйова на посаду, втім, суто через широкий суспільний резонанс, СБУ зацікавилась його особою та провадила його д кордону, вручивши документ про заборону на в'їзд на 5 років.

4. Кілька років на телеканалі перебувала на посту шеф-редактора проросійська журналістка – Марія Столярова.

Ця особа систематично висловлювала антиукраїнські погляди, перебуваючи на високій посаді. Абсолютно виключено, що адміністрація каналу чи решта співробітників про це не знали. Вона – російська журналістка, переїхала до “фашистського” Києва влітку 2014-го. До того робила сюжету для російського ТБ. Її канал у YouTube

Назвала “Небесну Сотню” “хуйньою” в прямому ефірі

Сам телеканал заявив, що не причетний до “обурливого інциденту в прямому ефірі”, і що Марія Столярова ніколи не працювала на телеканалі. 

Втім, на наступний день з'явились фото документів, що Столярову звільняють “за взаємною згодою сторін”.

5. Під час подій Зимової революції 2013-2014-го рр.. телеканал “Інтер” свідомо уникав трансляції новин щодо подій у столиці  (заява активістів Майдану щодо бойкоту телеканалу).

6. Телеканал, попри заборону трансляції російських серіалів та кіно транслює ряд серіалів російського виробництва, що викривлюють історію України та вивищують репутацію російських спецслужб та збройних сил. До слова, “Інтер” видав заяву із вимогою скасувати прийняті положення, бо вони порушують права – “українських громадян, які мають право на власну думку і свободу слова”. Кілька прикладів зі списку серіалів, котрі транслюються на “Інтері” https://www.facebook.com/norukino/photos/a.657836287679958.1073741834.519503281513260/692789677517952/?type=3&theater:

I. http://inter.ua/uk/cinema/series/tayna_svyatogo_patrika

II. http://inter.ua/uk/cinema/series/snaypery_liubov_pod_pricelom

III. http://inter.ua/uk/cinema/documentary/sledstvie_veli_s_leonidom_kanevskim 

7. На концерті до Дня незалежності ведучими була виголошена промова з закликами до капітуляції та миру, зокрема контекстуальне звинувачення української сторони у розв'язанні війни. Відео: https://www.facebook.com/norukino/videos/695669993896587/ 

8. Ганна Безлюдна, керівниця компанії #Inter Media Group (що об'єднує телеканали Інтер, Інтер+, К1, К2, Мега, НТН, Піксель, Enter-фільм та ZOOM) заявила:”Я не открою большой секрет: естественно, нам близки российские сериалы, потому что ментальность сходна. Мы годами, тысячелетиями живем в едином духовном культурном пространстве. А теперь давайте все отвергать, отрезать? 

Это даже не резать под собой сук, а ногу себе пилить! Это ненормально”. (Джерело)

9. Весною 2014-го року в офісі Партії регіонів знайшли списки журналістів, котрі робили замовні матеріали для януковичів.

Про Захід