У Невицькому пропонують збудувати міні-стадіон, Рівіс підтримує

Опубліковано:

На третьому пленарному засіданні першої сесії облради VІІ скликання під головуванням Михайла Рівіса новобрані депутати активно обговорювали питання порядку денного та вносили свої пропозиції до посадових осіб державних органів, керівників підприємств, установ, організацій, які були підтримані переважною більшість голосів депутатського корпусу.

Так, депутат Олександр Антал звернувся із запитом про виділення коштів з обласного бюджету в сумі 400 тис.грн. на будівництво міні-спортивного комплексу на сільському стадіоні в с. Невицьке Ужгородського району. Загальна кошторисна вартість об'єкта складає 2973,158 тис.грн. Невицькою сільрадою виготовлено і оплачено проектно-кошторисну документацію. “За” проголосувало 51 депутат – рішення прийнято.

Депутат Антон Ліврінц звернувся з проханням виділити кошти з обласного бюджету для закупівлі нового сучасного рентген-діагностичного обладнання для поліклінічного відділення Свалявської райлікарні. Як підкреслив обранець, там рентген-апарат РУМ-20 1986 року випуску, тобто морально та фізично зношений, постійно виходить з ладу. Навантаження на нього велике – до 45 осіб щоденно. При цьому променеве навантаження на пацієнтів також високе: апарати давно зняті з виробництва, запчастини на них не виробляють. Відтак 56 депутатськими голосами рішення прийнято.

У наступному запиті обранці Неля Дан, Роман Каптола, Василь Куцин та Федір Яринич розповіли про те, що в ЗМІ поширили заяву прес-служби ПАТ
“Закарпатгаз”, де йдеться, що оселі, які не обладнані приладами обліку спожитого газу, сплачують фіксовану ціну. А таких станом на 1 грудня 2015 року в області є майже 6 тисяч осіб, ПАТ “Закарпатгаз” попередив про можливе припинення їм постачання газу. Якщо ці користувачі не
встигнуть протягом грудня встановити лічильники.

На думку крайових парламентарів, до цього часу не встановили лічильники обліку спожитого газу люди з категорії малозабезпечених і пенсіонери. А в тих випадках, коли встановлення лічильників можливе за рахунок постачальника, такі краяни фізично не мають сил їздити в райцентри для написання заяв і збору необхідних довідок.

Під час зимового періоду припинення постачання газу поставить у надскладне становище цих людей, яким і так живеться важко.
Тож депутати просять вжити відповідних заходів, щоб тепло було у всіх закарпатських оселях.

– Радує те, що в сесійній залі, коли заходить мова по добробут краю та його людей, депутати стають однодумцями в рішеннях. Ми повинні думати про наших краян і допомагати їм, об'єднатись, щоб зміцнити нашу землю, яку любимо, задля більш досконалого європейського суспільства, в якому жити нашим дітям і онукам, – резюмував голова облради Михайло Рівіс.

 

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід