Фахівці інституту Амосова консультують закарпатців (Фото)

Опубліковано:

Понад 100 дітей в обласній дитячій лікарні м. Мукачево та 50 дітей і 40 дорослих в обласному кардіологічному диспансері в Ужгороді було обстежено та проконсультовано фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова. І це тільки за перший день роботи команди столичних кардіологів – 15 жовтня! 

Такі візити, з метою відбору пацієнтів на лікування до провідного кардіологічного центру країни, зазвичай відбуваються раз на рік,. Це дозволяє батькам та дітям не долати сотні кілометрів до столиці, а безпосередньо на місці порадитися з високофаховами спеціалістами щодо вибору подальшої тактики лікуваня чи необхідності оперативного втручання.

Також медики контролюють і стан здоров'я вже прооперованих пацієнтів. Нинішній візит на Закарпаття відбувається в рамках реалізації Всеукраїнського проекту “Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф”.  

Лікар-кардіолог-консульт із понад 40-річним стажем Валентина ГАРМАШ вражена злагодженістю роботи між лікарями інституту ім. Амосова та закарпатськими фахівцями. 

Окремо лікар відзначила високий рівень ранньої діагностики та ефективність виїзних консультацій у віддалені гірські райони Закарпаття обласних дитячих фахівців. Це дозволяє своєчасно виявляти ті чи інші вади та порушення здоров'я дітей та суттєво підвищує ефективність оперативного лікування. “Загалом різновидів вроджених вад серця нараховується понад 200. Сучасні медичні технології сягнули такого рівня, що складні захворювання виявляються  ще в утробі матері і дозволяють оперувати немовлят вже в перші дні народження” – завважила лікар. 

Також лікар відзначила: “Надзвичайно важливо, що влада Закарпаття приділяє велику увагу й оплаті дороговартісних клапанів чи оксігінаторів, необхідних розхідних матеріалів для оперативного втручання, оплачує проїзд пацієнтів. В нинішній скрутний час це велика і неоціненна допомога для хворих”.  

Щорічно близько 100 дітей із Закарпаття із вродженим порокам серця оперуються в інституті ім. М.М. Амосова. 

У п'ятницю, 16 жовтня, з 10.00 по 15.00 на базі вже Хустської районної поліклініки буде продовжено консультативний прийом пацієнтів (як дорослих, так дітей) з вадами розвитку та захворюваннями серцево-судинної системи, – інформує прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області.

Про Захід