В Ужгороді не вдалося забрати багатоповерхівки від комунальних жеків

Опубліковано:

   Сьогодні, 9 вересня, на засіданні виконкому Ужгорода було винесено питання – забрати із балансу комунальних жеків №1 та №5 123 багатоповерхових будинків. Формально багатоповерхівки, згідно з документом, передаються на баланс Департаменту міського господарства. А там, у свою чергу, повинні передати будинки на обслуговування приватних фірм, які нещодавно виграли конкурс.

   На практиці це означає, що жителі будинків повинні платити квартплату не жекам, а приватним організаціям. Раніше у ЗМІ озвучувалася інформація, що приватні фірми створили директори комунальних жеків. Щодо цього факту були й позови до суду.

  На засіданні виконкому питання викликало дискусію. У підсумку на проект рішення не вистачило голосів.

  Представниця Департаменту міського господарства Полтавцева наголосила, що жеки припинили обслуговувати згадані у документі багатоповерхівки.

  Водночас, як стало відомо “Про Захід“, жителям будинків й далі приходять квитанції за квартплату саме від комунальних жеків.

  Весь перелік багатоповерхівок, де жителям доведеться давати квартплату приватним фірмам – у проекті не прийнятого сьогодні рішення.

“Про Захід”

Про Захід