У Боздоському парку незаконно вирубували дерева. Працівники парку відповідатимуть за це перед законом

Опубліковано:
Прокуратурою міста Ужгорода внесено відомості в ЄРДР за фактом службової недбалості службових осіб КП “Парк культури і відпочинку “Боздоський” Ужгородської міської ради.
 
Як повідомив в.о. прокурора міста Ужгород  Сергій Красноголовець, в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконної порубки дерев і чагарників в межах контуру об'єкту природно–заповідного фонду – парку-пам'ятки садового-паркового мистецтва місцевого значення “Парк Боздоський” було виявлено понад 80 пнів від зрубаних дерев порід ясен, клен, вільха, бузина.
 
Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області було проведено розрахунки шкоди, нанесеної державі незаконним вирубуванням дерев в межах території природно–заповідного фонду – парку-пам'ятки садового-паркового мистецтва місцевого значення “Парк Боздоський”- вона становить понад 73 тис грн.
 
Крім того, згідно матеріалів проекту землеустрою з організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду “Парк Боздоський” знаходиться під охороною, збереженням та  обслуговуванням у КП “Парк культури і відпочинку “Боздоський” Ужгородської міської ради згідно охоронного  зобов'язання, виданого державним управління екологічних ресурсів в Закарпатські області у 2005 році.
 
За санкцією  ч.1 ст.  367 КК України – службова недбалість передбачене покарання до трьох років обмеженням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Про Захід