Відбувся Чемпіонат Закарпаття з класичного пауерліфтингу (Фото)

Опубліковано:

 

У спортивно-оздоровчому комплексі Мукачівської ДЮСШ відбувся  чемпіонат області з класичного пауерліфтингу серед чоловіків і жінок, юніорів і юніорок, юнаків і дівчат, учасники якого порадували низкою високих результатів.

Серед представниць прекрасної статі абсолютно кращий результат показала Катерина Пліс  з Мукачева, котра подолала у присіданні 160 кг, у жимі 65 кг, у тязі 150 кг і з сумою триборства 375 кг, що вище за норматив майстра спорту України перемогла у категорії до 63 кг. У своїх вагових категоріях чемпіонками серед жінок також стали Габріела Бонь з Виноградівщини, Ольга Якоб з Хуста і студентки Ужгородського національного університету Лілія Манзулич, Катерина Гунченко, Віталіна Пєтухова. Троє студенток зробили золотий дубль, здобувши першість і серед юніорок, не старших за 23 роки. У цій віковій групі також чемпіонський титул виборола Крістіна Агеєва з Мукачева, а серед дівчат до 18-ти років перемогли Наталія Шустур (Виноградівський район), Єлена Галас (Хуст) і студентка УжНУ Наталія Блага.

У змаганнях чоловіків майстрівський результат перевищили одразу троє спортсменів. Чемпіон у ваговій категорії до 74 кг ужгородець Валерій Дудаш набрав у сумі триборства 577,5 кг (202,5+130+245), серед спортсменів, не важчих за 83 кг, Сергій Шустур з Хуста підкорив 657,5 кг (242,5+145+260), а у суперважковаговиків його земляк Денис Бережник переміг з сумою 765 кг (300+185+280).  Абсолютним чемпіоном серед чоловіків став 20-річний хустянин Олександр Гангур, котрий у категорії до 105 кг показав суму 800 кг (295+175+330), що на 22.5 кг вище за норматив майстра спорту України міжнародного класу! У своїх вагових категоріях також перемогли Олександр Соломко, Леонід Квятковський з Ужгорода, Богдан Міговк з Хуста, мукачівець Мілан Бряник, котрий виборов і юніорське “золото”. Серед юніорів чемпіонами області стали Себастіан Мартон  з Виноградівщини й Василь Герц з Мукачева, а у юнаків на верхню сходинку п'єдесталу пошани піднялись мукачівці Владислав Кенис, Олександр Белко, Руслан Меліков, Михайло Когут, Ілля Ковач, хустянин Володимир Марчук і Даніель Цюпик з Виноградівського району.

У командному заліку серед чоловіків на 1-му місці Хуст, на 2-му – Ужгород, на 3-му – Мукачево; серед юнаків відповідно Мукачево, Хуст і Виноградівський район; серед юніорів – збірні Мукачева і Виноградівщини. Серед представниць прекрасної статі команди-призери набрали однакову кількість очок, тож порядок зайнятих місць визначався за коефіцієнтом  IPF: Мукачево, Хуст, Виноградівський район (жінки), Хуст, Виноградівщина, Ужгород (дівчата), Мукачево, Ужгород (юніорки).

За підсумками змагань будуть сформовані збірні команди області, які візьмуть участь у чемпіонатах України серед спортсменів різних вікових груп та студентів.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу     

Про Захід