Валерій Пацкан – про аудит «Укроборонпрому»: В умовах військових дій, показувати ворогу, яке Україна має озброєння, недоречно

Опубліковано:

Як зазначає на своїй офіційній сторінці у фейсбуці голова Рахункової палати України Валерій Пацкан, до аудиту “Укроборонпрому”, необхідно підходити з максимальною уважністю, аби “не допустити розголосу державної таємниці” щодо наявного озброєння України.

“Об'єктивний аудит “Укроборонпрому” дозволить зняти безліч питань, які виникли навколо його діяльності останнім часом. І позиція уряду щодо необхідності його проведення – логічна. Водночас, до цього питання треба підійти зважено. Адже значна кількість інформації, пов'язана з роботою “Укроборонпрому” має таємний характер. А в умовах військових дій, показувати ворогу, яке Україна має озброєння, недоречно. Тому необхідно зробити все, щоб не допустити розголосу державної таємниці. Більше того, яка б аудиторська компанія не проводила аудит, таємні документи їй на вивчення ніхто не надасть. Такий аудит, з доступом до документів з грифом “Таємно”, може проводити лише Рахункова палата, і ми готові долучитися до цієї роботи. На це я звернув увагу урядовців на засіданні уряду і сподіваюся на зважену позицію Кабміну”, – зазначає Валерій Пацкан.

Про Захід