На Хмельниччині пройшли масштабні тактико-спеціальні навчання (Відео)

Опубліковано:

 

У ході тренувань відпрацьовувався алгоритм дій та взаємодія екстрених служб під час виникнення правопорушень та різного роду надзвичайних ситуацій під час виборчого процесу, інформує поліція Хмельницької області.

Головне управління Нацполіції в Хмельницькій області виступило ініціатором проведення масштабних навчань, до яких залучили не тільки поліцейських, а й медиків та рятувальників. 

На базі Хмельницького центру підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України пройшли масштабні тактико-спеціальні навчання із забезпечення публічної безпеки і порядку під час виборчого процесу.

У навчаннях взяли участь керівництво та працівники управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області, заступники з цього напрямку усіх територіальних підрозділів поліції, а також вибухотехніки, зв'язківці, кінологи, спецпризначенці. Крім того, для відпрацювання взаємодії до навчань долучилися медики та рятувальники.

— Ми змоделювали три виборчі дільниці, на базі яких розігруємо різні ситуації, які можуть виникнути в реальності, — говорить Валентин Білянський, заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області, керівник навчань. — Повний сценарій навчань і ввідні завдання знають тільки керівники навчань, усі інші діють в режимі, максимально наближеному до реальності. Це дозволяє нам вчасно помітити певні похибки і відкоригувати їх, щоб під час виборів всі діяли максимально злагоджено і ефективно.

Під час навчань розіграли близько півдесятка сценаріїв. Це і куріння в приміщенні виборчої дільниці чи поява там у нетверезому стані, підкуп виборців та агресивний спротив працівникам поліції, задимлення та виявлення підозрілих предметів і вибухівки тощо. Крім того, під час останньої фази навчань відпрацювали погашення масового конфлікту між прибічниками різних кандидатів.

— Ми як у спорті, до автоматизму відпрацьовуємо алгоритм дій, щоб під час виборів діяти максимально злагоджено, — зазначає Анатолій Угляр, заступник начальника Городоцького відділу поліції. — Навчання дуже корисні та ефективні.

 

 

Про Захід