Коробки з наркотиками на суму 39 мільйонів гривень виявили поліцейські (Фото, Відео)

Опубліковано:

Учора, 16 серпня, працівники поліції отримали оперативну інформацію про те, що на одній із земельних ділянок між селами Розівка та Холмок, можлива наявність наркотичних речовин.

На місце події виїхали поліцейські і з'ясували, що на вказаній території, площею близько одного гектара, яка здавалася в оренду, наявні спеціально облаштовані крапельною системою поливу ділянки з кущами марихуани. Крім того, у кількох закинутих господарських приміщеннях правоохоронці виявили стебла коноплі, яка готувалася для розфасування, а також суха наркотична речовина, розфасована у спеціальні пакети та скляні банки для консервування. Територія була замаскована під господарське угіддя і охоронялася собаками. Також правоохоронці виявили кілька камер відеоспостереження.

Зараз на місці події продовжують працювати  слідчо-оперативна група, спеціалісти Управління протидії наркозлочинності, разом із працівниками роти поліції особливого призначення, а також Кінологічного центру та Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.
 
Під час обшуку вилучено 130 кілограмів висушеної марихуани та 123 стебла розміром від 80 сантиметрів до 2 метрів 20 сантиметрів. 
 
Особу власника фермерського господарства встановили. Ним виявився 51-річний чоловік, житель Ужгородського району. Він затриманий у порядку ст.208 КПК України, вирішується питання щодо оголошення йому підозри у вчинені вказаного кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.
 
Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини. Попередня правова кваліфікація — частина 2 статті 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).
 
Слідство у справі триває.
 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Про Захід