Москаль просить ГПУ втрутитися в корупційний скандал на Виноградівщині

Опубліковано:

Голова Закарпатської облдержадміністрації направив листа Генеральному прокурору України, в якому вказує на незаконність дій працівників Управління захисту економіки (УЗЕ) при "викритті" голови Виноградівської РДА.
"2 серпня начальник управління освіти Виноградівської РДА Ю. Свищо, самовільно покинувши місце стажування, о 6.45 у селі Вільхівка Іршавського району зустрівся з працівниками УЗЕ, які передали йому мічені купюри у сумі 8 000  гривень для вручення голові РДА, – йдеться в листі. – До цього Ю. Свищо отримав 12 500 гривень 20 липня о 7.00 у готелі "Гелена" міста Мукачева також від співробітників Управління захисту економіки. Іншу суму у розмірі 14 000 гривень Ю. Свищо отримав 26 липня у 6.30 у Мукачеві по вулиці Шенборна.
Ці факти свідчать, що керівництво діями Ю. Свища здійснювалося працівниками поліції, а не головою Виноградівської райдержадміністрації. На фоні безгрошів'я та відсутності належного бюджетного фінансування розкидання направо і наліво працівниками поліції готівкових коштів на нібито "хабарі" виглядає дуже непрофесійно і межує з провокацією хабаря, організованого Управлінням захисту економіки.
Крім того, підприємець А.Снігур, у якого управління освіти, молоді та спорту Виноградівської райдержадміністрації закупляло товар, офіційно дав покази про те, що жодних "відкатів" за укладені договори нікому не передавав. З цього випливає, що "відкати" за ФОП Снігур давала поліція, що грубо суперечить діючому законодавству, оскільки органи влади, до яких належить і Національна поліція України не мають права займатися провокацією хабаря".
З огляду на це Г. Москаль просить Ю. Луценка доручити працівникам Генеральної прокуратури України перевірити джерело походження коштів, переданих М. Русанюку як хабар;
встановити хто був понятими, оскільки у всіх трьох випадках поняті були заздалегідь підготовлені жителі міста Ужгорода, хоча передача коштів здійснювалася у Вільхівці та Мукачеві;
дати  оцінку діям працівників поліції, зокрема хто і в рамках розслідування якої кримінальної справи дав дозвіл на прослуховування телефонних розмов голови ОДА;
з'ясувати хто і на яких підставах оприлюднив записи телефонних розмов на сайті Управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
Повний текст листа додається.

 

Про Захід