Грозний після перемоги над “Металургом”: у футболі не завжди все справедливо

Опубліковано:





 Наставник ужгородської “Говерли”, В'ячеслав Грозний, прокоментував перемогу в домашньому матчі проти донецького “Металурга”:

– У футболі не завжди все справедливо. У багатьох матчах у нас було безліч гольових моментів, але ми їх не могли реалізувати. Ми у п'яти останніх домашніх матчах не могли забити жодного м'яча, хоча створювали дуже багато. Ви це бачили. Сьогодні буквально в першому ж таймі напівмоменти реалізували, і грати стало легше.

Забили класній команді. Ще раз скажу: це одна із самих граючих команд, досить швидкісна. Швидкість індивідуальна, швидкісна техніка. Вони один в один легко обіграють, підбір гравців дуже хороший, команда організована і дуже добре контролює м'яч. Той факт, що обіграли “Шахтар” – навіть коментувати нічого не потрібно. І обіграли не просто так. Два м'ячі забили в Одесі “Чорноморцю” – там і один гол забити дуже важко. Команда “Металург” у всіх матчах демонструє дуже хороший рівень гри. Мені вона подобається.

Тому при розробці плану на гру, увага у нас акцентувалася на тому, що потрібно зіграти дуже щільно. Щільно і використовувати пресинг рівно на стільки, на скільки вистачить нашої команди. І на перший тайм вистачило. Ми в першому таймі досить активно грали і активно пресингували. Потрібно було нівелювати різницю в швидкості і не дати суперникам розгорнути швидкі атаки. Так як вони проводять приблизно 40% швидких атак за матч, і забивають багато м'ячів. Вимагалося швидко перебудовуватися: і в центральній зоні, і на флангах.

І ще і Федотов швидкий нападник. Нельсон, Лазич, Морозюк, Макрідіс, я кого не згадаю. Макрідіс – 80% конструктивних атакуючих дій проводить. Лазіч – те ж саме. Все гостро! Дійсно, гравці дуже серйозного рівня. Кажу на повному серйозі. Ми їх дуже серйозно вивчали. Якби навіть внічию зіграли, я б сказав, що це добре. Тому що “Металург” – це сильний суперник, дуже висококваліфікована команда.

На жаль, з реалізацією і далі є проблеми. Ви самі це бачили. Дякуємо Богу, що не пропустили. У суперника було кілька шансів. Іноді ми помилялися, іноді суперник за рахунок швидкості і індивідуальної майстерності створював моменти. Головне те, що виграли, задоволений цим. У другому таймі важко було. Звичайно, важко в такому темпі грати, пресингувати, перекривати, не давати грати супернику. Це практично неможливо. Не всяка команда це зможе. Ну, може бути, київське “Динамо” функціонально настільки сильно готове. Ми ж не можемо два тайми пресингувати – немає у нас такої можливості. Я об'єктивно говорю. І немає швидкості. У нас швидкісних гравців небагато. Ще й Качараба пропускав, а Мірко Райчевіч міг 45-60 хвилин зіграти максимум, я знав це. Герасимюк з пошкодженням вийшов, Тудосе – аналогічно. Так, проблеми є і у мого колеги: можна й за Мораєса сказати і за інших футболістів. У нас тренерів завжди є якісь нюанси.

Важливіше те, що виграли і те, що закінчилася та смуга, коли м'яч не йде у ворота. У Кубку “Металісту” два забили, а в чемпіонаті – м'яч не йде і не йде.

В понеділок грали з “Волинню”, ви самі бачили: стільки моментів, що навіть коментувати важко. Все-одно, я задоволений результатом, відношенням гравців. Вони професіонали і в цій ситуації можу подякувати їм за те, що вони роблять. Хочу подякувати глядачам за те, що прийшли підтримати. Тому що це був останній домашній матч в літньо-осінній частині чемпіонату. Уже потрібно було виграти. Я не думав, не морочився – хотів просто, щоб команда зіграла гідно незалежно від результату. А те, що виграли, зрозуміло, будь-який тренер буде задоволений цим.

“Металургу” ж можу побажати успіху у всіх матчах. Команда у них дуже хороша. Ще раз можу це повторити. Об'єктивно, по тому рівню гри, який вони демонструють в кожному матчі, вони потраплять в єврокубки. Важливо те, про що я говорю завжди. Важливо, щоб у нашій країні був мир і спокій, щоб перестали вбивати людей. Важливо, щоб донецькі команди змогли вдома грати. Вони завжди гостинні, завжди нас приймають. І інфраструктура хороша. На превеликий жаль, те що зараз відбувається не залишає можливості всім нам нормально себе почувати, відчувати. Тому, дай Бог миру і спокою нашій землі. А футбольні баталії – це нормально. Саме баталії футбольні! Хтось виграв, хтось програв, хтось зіграв внічию. Це нормально!

ФК “Говерла”


Про Захід