Трагедія в Алеппо остаточно довела світу, що Росії не можна довіряти за жодних обставин, – Пацкан

Опубліковано:

Оприлюднені кадри із захопленого Алеппо дали зрозуміти світу, що Росія непередбачувана, підступна і вкрай аморальна. Її військові урядовці не грають по жодним правилам. ООН вже охарактеризувало їхні дії як повний крах людяності.

Народний депутат Валерій Пацкан на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук дав своє розуміння ситуації: "Ми, українці, як і весь світ, повинні винести з трагічних подій в Алеппо важливий урок – Росії не можна довіряти за жодних обставин. Поки конфлікт намагалися владнати дипломатичним шляхом, а представники Росії запевняли, що їхньою єдиною метою є встановлення миру в Сирії й припинення загибелі мирного населення, їхня авіація допомагала Асаду вибити з міста опозиційні сили, не рахуючись при цьому ні з історичною значимістю древнього міста, ні з людськими жертвами серед мирного населення. 
Приблизно так само росіяни поводяться і в конфлікті на Донбасі. Вони обстрілювали наших військових зі своєї території, передавали через кордон озброєння, зокрема й зенітно-ракетний комплекс "Бук", з допомогою якого збили "Боїнг", заводили в Україну десантників під Іловайськ, перекидували танки з бурятськими танкістами під Дебальцеве, призначили владу на окупованих територіях. Свідчень присутності російських військових в Україні назбиралося вже десятки, або й сотні. І при цьому продовжують стверджувати, що російської армії на Донбасі немає, а вони виступають лише за мир на цих територіях. 
Росія – абсолютно непередбачуваний і вкрай підступний супротивник, який не хоче й не збирається грати за загальноприйнятими правилами. Україна це зрозуміла майже три роки тому. ЄС і світ досі не готові остаточно це усвідомити. 
На мою особисту думку, якщо в світі не відреагують і не переглянуть ставлення до Росії після трагедії в Алеппо, подібна катастрофа за участі цієї країни може повторитися будь-де, зокрема, не дай Бог, і на нашій Батьківщині.

Кадри із захопленого військами режиму Асада при підтримці російської авіації Алеппо нажахали весь світ. На понівечене авіаударами місто, загиблих мирних мешканців, дітей не можна дивитися без шоку й співчуття. В ООН дії урядових військових назвали повним крахом людяності і з таким визначенням неможливо не погодитися".

Про Захід