Ужгородського музиканта відзначили золотою Медаллю Моцарта-2015

Опубліковано:





Нещодавно нашого відомого земляка, композитора, піаніста і диригента світового рівня Анатолія ЗАТІНА, було відзначено найвищою міжнародною нагородою ЮНЕСКО та головною премією в галузі академічної музики – золотою Медаллю Моцарта-2015 “за блискучу кар'єру в класичній музиці”.

 Уродженець м.Ужгорода, колишній випускник Ужгородської дитячої музичної школи імені П.І. Чайковського та Ужгородського державного музичного училища імені Д. Є. Задора, він на сьогодні є доктором музики, директором Інституту вишуканих мистецтв Університету м. Коліма (Мексика). Серед володарів цієї нагороди є такі всесвітньо відомі виконавці, як Пласідо Домінго, Блас Галіндо, Едуардо Мата, Рамон Варгас, Роландо Війясон, Леонардо Війеда, Мстислав Ростропович, Володимир Співаков та ін. Послухати гру нашого уславленого земляка разом з його колишньою ученицею, а зараз колегою Владою Васильєвою наш уславлений земляк разом із своєю колишньою ученицею, а зараз колегою Владою можна буде найближчими днями в Ужгороді:

21 березня о 17.00 у Закарпатській обласній філармонії відбудеться КОНЦЕРТ “DUO PETROF” (Мексика).

Фортепіанний дует у складі Анатолія ЗАТІНА та Влади ВАСИЛЬЄВОЇ розпочав свою концертну діяльність у 2003 році в рамках спільного проекту мексиканського Університету штату Коліма і Чеської фортепіанної фірми Petrof з наміром популяризувати музику різних епох і стилів, написану для фортепіано в чотири руки та для двох роялів. З тих пір дует багато й успішно виступає у найвідоміших концертних залах Мексики, США, Азії та Європи. А з 2008 року колектив став офіційним представником відомого чеського виробника роялів у всьому світі.

Анатолій Затін – випускник Ленінградської консерваторії (фортепіано та композиція, клас Ю. Ананьєва та клас С. Слонімського); удостоєний Почесної медалі UNICEF за плідну діяльність як піаніст і диригент. Щодо Влади Васильєвої, то вона є переможцем Фортепіанного конкурсу ім. Наді Рейзенберг в Нью-Йорку (2010 р.) та лауреатом багатьох інших міжнародних конкурсів; веде активну концертну діяльність, багато виступає в Мексиці, Росії, Україні, Австрії, Італії, Франції, США та Канаді не лише в складі Duo Petrof, але і як сольна виконавиця.
У 2008 році “Duo Petrof” здійснив своє перше світове турне, в ході якого виступив у Чехії, Україні, Росії, Мексиці, США та Китаї. У тому ж році на Міжнародній музичній виставці у Шанхаї відбулася презентація компакт-диску “Duo Petrof”.

 

Підготувала Таїсія Грись
 


Про Захід