В УжНУ фестивалили культури з усіх кінців світу

Опубліковано:





 24 лютого в холі головного корпусу УжНУ відбувся фестиваль культур “Global village”, який провела організація AIESEC.

AIESEC − це міжнародна молодіжна організація, яка займається культурним обміном за допомогою стажувань, а також розвитком лідерства на практиці через реалізацію соціальних проектів освітнього, культурного й екологічного напрямків, у яких беруть участь іноземні волонтери.
Фестиваль розпочався привітальними словами проректора з науково-педагогічної роботи УжНУ Ігоря Короля: “З AIESEC університет співпрацює вже багато років, і цю роботу варто лише поглиблювати. УжНУ, як провідний заклад Закарпатської області, що межує з чотирма європейськими країнами, не може залишатися осторонь процесів, які відбуваються у світі. Треба знати, що відбувається навколо нас. Ми повинні позиціонувати себе як тренд, як те, що є цікавим. Наші студенти, які завдяки таким програмам їдуть за кордон, можуть розказати світові про Україну правду, сприяти популяризації нашої культури.

Екзотичний стіл
Особливо це важливо сьогодні, бо якщо ми не надамо інформації про себе, то це зроблять за нас. А ще поїздка за кордон на стажування дає можливість розвинути свій кругозір, змінити ставлення до життя, поліпшити його, накопичити мультикультурні знання”.

У заході взяли участь волонтери зі Словаччини, Туреччини, Індонезії, Єгипту. Кожен із них за допомогою презентації розповідав про свою країну, особливості культури, демонстрував культурні пам'ятки. Також можна було спробувати традиційні ласощі цих країн.

Після фестивалю організатори розповіли про програми стажувань (професійну та волонтерську) й можливості, які дає вступ до організації. Записатися й дістати докладну інформацію всі охочі могли в ужгородських членів організації AIESEC.

Медіацентр УжНУ


Про Захід