Міліція розслідує нічний інцидент між Правим Сектором, волонтеркою та активістами

Опубліковано:





Вчора, у ніч 3 2 на 3 лютого, вночі в Ужгороді відбувся наразі нез'ясований інцидент, в якому фігурують представники Правого Сектору Закарпаття, волонтер Тетяна Дюрдь та особи, які в одних повідомленнях зазначені, як “активісти”, в інших − як працівники УМВС України в Закарпатті.

Спочатку в мережі фейсбук з'явився запис Тетяни Дюрдь з її описом ситуації, що сталася. Варто зауважити, що наразі допис видалений, однак в мережі зберігся його скріншот.

Сьогодні ж з'явився допис на сторінці  речника Правого сектору області Володимира Гласнера: “Вночі 3 лютого 2015 року, близько 1-ї години ночі групою осіб із видимими ознаками алкогольного сп'яніння була здійснена спроба проникнути на територію штаб-квартири Добровольчого Українського Корпусу (Правий Сектор). Оперативним черговим комендатури було пояснено цим особам про неможливість допущення їх на режимний об'єкт. На це один із групи дістав предмет схожий на пістолет системи Макарова та здійснив в бік чергового кілька пострілів.

Оперативна група Правого Сектору моментально нейтралізувала, обеззброїла та затримала нападників. В злочинців було вилучено пістолет та два ножі, які вони активно застосовували. Затриманих осіб було передано ОСГ міліції, яка також прибула на місце події. Особи злочинців встановлено. Ними виявилися так звані “активісти” Павло Павлов, Віктор Ковач, Тетяна Дюрдь та ще одна особа. З місця події в присутності понятих була вилучена зброя та речові докази – пістолетні гільзи калібру 9 мм.

Під час огляду мобільних телефонів, які знаходилися у злочинців було встановлено, що до події та під час неї вони зв'язувалися із головою громадської ради при УМВС області Миколою Желізняком. Також, М.Желізняк прибув на місце злочину одразу після наряду міліції із місливською зброєю в руках та хамськи та зухвало вимагав негайно звільнити затриманих. Зброю в нього також було вилучено працівниками міліції.

Наразі триває розслідування та встановлення причин нападу та можливого кола причетних осіб. Розглядаються версії від злочину із хуліганських мотивів до свідомо спланованої провокації задля розхитування ситуації в місті та області”.

Прес-секретар УМВС України в Закарпатській області Олег Подебрій повідомив, що наразі проходить всебічне розстеження цього інциденту, розглядаються всі факти. Згодом оприлюднять більш детальну інформацію.


Про Захід