На Франківщині розколядувалися і зібрали кошти для пораненого бійця

Опубліковано:





У неділю 1 лютого в с. Вовчинець відбулося велике свято Розколяди, на якому проводився збір благодійних коштів на лікування пораненого бійця, жителя с. Вовчинець – Руслана Юрчишина. Захід зібрав більше 500 глядачів, які мали можливість разом з учасниками заходу поколядувати, пощедрувати. Сценарним задумом було поєднання Трьох Празників – Різдва, Старого Нового року, та Йордану, де перепліталися виступи трьох поколінь: діти, юнаки та дівчата, та старше покоління.

В концерті брали участь діти Вовчинецької ЗОШ зі своїми наставниками Світланою Гусєвою та Оксаною Новогродською, юнаки та дівчата ( ансамбль “Маків –цвіт”)- кер. Н.Шевчук, драматичний колектив Будинку культури, вихованці катехитичної школи Церкви Архистратига Михаїла с. Вовчинець, хор ” Червона калина” – кер. Надія Данишенко, солісти, дуети та ін., повідомляє vsemisto-if.info.

В Театральному дійстві брали участь такі персонажі , як Газда і Газдиня, Кум та Кума, Вертеп, Маланка з Василем, Щедрувальники з Козою, пастушки, ангелики, зірочки, тощо…. Серед репертуару звучали такі пісні та колядки, як: ” Нова радість стала”, ” Старий рік минає”, “Щедрик, щедрик,”, ” Різдво”, “Спи Ісусе, спи”, “Божа дитина”, “Молитва”, ” Чудесна зірка”, Сумний святий вечір”, ” До шопи йдіть пастирі”, ” Перша зірочка”, ” Різдвяна хуртовина”, ” Ой сивая та й зозуленька”, ” Три царі зі сходу”, ” В стаєнці на сіні”, ” Дзвони дзвонять” , ” Ой від двору до двора” ” Щасливого Різдва” та інш. Сільський голова М. Назар привітав усіх із закінченням Різдвяних свят, побажав усім здоров”я , миру та спокою та щасливо дочекати других свят.

 


Про Захід