Закарпатські рятувальники навчають населення правилам безпеки на випадок надзвичайних ситуацій

Опубліковано:





Закарпатські рятувальники спільно з органами влади, громадськими організаціями, соціальними службами, правоохоронцями щотижня проводять відпрацювання житлового сектора області. Під час таких комплексних заходів працівники ДСНС краю спілкуються з громадянами, роз'яснюють їм правила безпеки; навчають, що потрібно робити для запобігання пожеж; вручають населенню листівки та пам'ятки з порядку виклику служб екстреного реагування та дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Реалії сьогодення такі, що вимагають від людей обізнаності щодо правильних дій у різних складних умовах, навіть у надзвичайних ситуаціях воєнного характеру.
Так, днями, закарпатські рятувальники аналогічні “лікбези” провели для мешканців сіл Ділове та Розтоки, що на Рахівщині, та селі Батрадь Берегівського району. Усього було охоплено понад 500 чоловік. Не оминули рятувальники й дошкільні та загальноосвітні начальні заклади.

Окрім протипожежних заходів у побуті, рятувальники детально розповідали селянам, як треба діяти після отримання попереджувального сигналу “Увага всім!”. З огляду на загострення ситуації на Сході нашої держави, особлива увага населення зверталася на основних діях при виявленні підозрілих та вибухових предметів та пристроїв.

Також людям розповіли, як діяти в умовах погіршення радіаційної обстановки, хімічного та біологічного забруднення та інших нештатних подій та надзвичайних ситуацій.

Як наголошують в Управлінні ДСНС області, такі навчання й надалі будуть проводитися для місцевогЗо населення, адже люди повинні відчувати себе в безпеці та бути захищеними.


Про Захід