Угорці допоможуть Закарпаттю розбудувати об’їзну дорогу біля Берегова та збільшать потужності пункту пропуску «Лужанка-Берегшурань»

Опубліковано:





Сьогодні, 23 січня, відбувся візит міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петера Сійярто на Закарпаття. Під час візиту відбулося підписання заяви про наміри щодо розвитку прикордонних територій.
Так угорська сторона підтвердила, що й надалі бере на себе витрати щодо введення в експлуатацію нової дороги та введення в експлуатацію нової дороги та ККП, з метою проведення спільного прикордонного контролю на угорському боці між селами Велика Паладь та Нодьгодош.
Також відбудеться суттєве збільшення потужностей міжнародного автомобільного пункту пропуску “Лужанка-Берегшурань” з метою забезпечити істотне збільшення вантажного потоку. Крім того, між селами Бадалово та Сатмачеке угорська сторона пропонує збудувати новий міст.
А також сторони залучатимуть джерела фінансування для розбудови об'їзної дороги навколо берегова. Позаяк відсутність такого автошляху перешкоджає здачі в експлуатацію вантажної частини пункту пропуску “Лужанка-Берегшурань”.


Про Захід