Ужгородські націоналісти передали речі Революції Гідності у музей

Опубліковано:





22 січня 2014 року об 11:30 на площі Театральній було презентовано широкому загалу речі побуту та боротьби з Майдану. В пам'ять про смерть перших бійців Небесної Сотні націоналісти зібрали більше 50 різних предметів, що допомагали поваленню бандитського режиму в Києві і Ужгороді та передали їх у музей.
Через рік після пролиття першої крові на Євромайдані в Києві символічно в пам'ять про перших мирних жертв насилля режиму, відбулась передача матеріальних цінностей у Закарпатський обласний краєзнавчий музей. Ужгородська міська організація Всеукраїнського об'єднання “Свобода” зібрала серед своїх членів та прихильників речі, що використовувались в час Революції Гідності.
“Це і десяток щитів, що виготовлялись самостійно та ті, що лишили беркутівці, це ноші на яких переносили поранених та вбитих під час розстрілу Майдану в лютому, це підборіддя Леніна з Бессарабської площі, це шоломи, саморобні палиці та багато іншого революційного реманенту. Попередньо ми оголосили, щоб всі учасники народного протесту Революції Гідності приносили “майданівські” речі, що тепер стали реліквіями. Які символізують нашу незламність та нескореність. Дякуємо Івану Оросу, працівнику музею, де буде виставлена сучасна історія. Адже потрібно якомога більше спогадів залишити для майбутнього покоління та постійне нагадування владі” , – коментує керівник ужгородського осередку ВО “Свобода” Томаш Лелекач.
Акція приурочена до Дня Соборності України та річниці смерті перших героїв Небесної Сотні: Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського, Юрія Вербицького. Націоналісти сподіваються, що нащадки завдяки унікальній виставці у краєзнавчому музеї зможуть на власні очі через дірки в задимлених щитах побачити волелюбність та стійкість українців.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО “Свобода”


Про Захід