Закарпатська філармонія завершує концертний сезон

Опубліковано:

Закриття концертного сезону – це свято як для артистів, так і для глядачів. Перші з неабияким натхненням готуються до нього, бо попереду нарешті такі довгождані творчі канікули. А публіка з цієї нагоди очікує на щось особливе, краще з того, що їх улюбленим виконавцям на сьогодні вдалося створити.

І цілком закономірно, що честь завершити цей концертний сезон Закарпатської обласної філармонії випала симфонічному оркестрові – колективу, який вміє дивувати яскравими концертними програмами і масштабними проектами. Адже лише за поточний сезон оркестр блискуче виступив на Х Міжнародному молодіжному фестивалі органної музики ім.Н.Висіч, VII Міжнародному фестивалі “Музика без кордонів”, XVIII фестивалі класичної та сучасної музики “Музичне сузір’я Закарпаття”, побував з концертами в Угорщині в рамках проекту “Україна в часі”, подарував своїм шанувальникам незабутні програми “Winter Serenade” (з аргентинським диригентом Раміро Аріста), “Christmas Time”, “Мелодії кохання”, “Від бароко до року”.

А 19 червня на сцені Закарпатської обласної філармонії разом із симфонічним оркестром виступлять Ярослава Милявська (скрипка, Львів), заслужена артистка України Діана Гавата (віолончель) і Петро Сокач (віолончель). Диригент – заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько. У програмі: Симфонія №9 “З Нового світу” А.Дворжака, Концерт для скрипки з оркестром В.Косенка та “Violoncelles, vibrez!” Дж.Солліми. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур.

Діану Гавату добре знають у нашому краї як яскраву, талановиту виконавицю і солістку, яка до того ж є керівником камерно-інструментально-го ансамблю “Угорські мелодії”. Впевнено торує свої творчі вершини і представник відомої музичної династії Петро Сокач. У супроводі оркестру вони разом виконають твір “Violoncelles, vibrez!” італійського композитора і віолончеліста Джованні Солліми..

Щодо гості зі Львова, то Ярослава Милявська (1996 р.н.) є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів, володаркою спеціального призу Другого міжнародного конкурсу імені Олега Криси (2016). Випускниця Київської середньої спеціалізованої школи ім.М.Лисенка щойно отримала ступінь бакалавра у Львівській національній музичній академії ім.М.Лисенка (клас професора Володимира Заранського). Молода скрипалька брала участь у майстер-класах в Україні та за кордоном, виступала як солістка у Київській і Хмельницькій філармоніях. На нашій сцені Ярослава Милявська виконає Скрипковий концерт українського композитора Віктора Косенка. Тож не пропустіть це музичне свято.

Початок о 18.30.

    Таїсія Грись

Про Захід