Пристрасті навколо ужгородської «Корони»: кримінал, стрілянина, корупція

Опубліковано:

  В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, головною темою якої стала ситуація навколо архітектурного комплексу “Корона”, кримінальних справ та подій, пов'язаних з головними діючими особами.

  Роман Богуславський, депутат Ужгородської міськради нагадав про справу 2016 року, яку порушили за фактом стрілянини біля архітектурного комплексу “Корона”, за участі депутата міськради Івана Волошина. Тоді від вогнепального поранення постраждав помічник депутата Богуславського Євген Рахімов. “За 2,5 роки у справі не було зроблено взагалі нічого. Нас не викликали ні на допити, ні на інші слідчі дії, ми  клопотали, використовували свої процесуальні права. Але поліція та прокуратура нас ігнорувала. Але віднедавна хмари над одним з фігурантів почали згущатися, – каже Роман Богуславський. – Ми клопотали, щоб справу витребували до Києва, в ГСУ.  Півроку тому справу передали до Києва, і після цього з'явився прогрес. На даний момент ми лишаємося потерпілими, а Івану Волошину оголошено підозру. Підзору йому не могли вручити, бо він ховався, після цього  повідомлення прийшло у міську раду, де його ніхто не хотів брати. Але якось І.Волошина знайшли.  На даний момент його оголошено в розшук, відповідна інформація розміщена на сайті МВС України”.

  Євген Рахімов, помічник депутата, додає, що сам конфлікт довкола “Корони” визрів ще задовго до 2016 року. “Це втрата Ужгородом пам'ятки архітектури-готелю “Корона” — каже Євген Рахімов.  – А також безпрецедентний випадок нападу на депутата, на мене як на помічника депутата. Пройшло три роки з дня цих подій, маємо надію на те, що справа завершиться логічно. Наразі ситуація така: депутат Ужгородської міськради якому оголосили підозру, перебуває у всеукраїнському розшуку, переховується за кордоном, і намагається політизувати цей процес. “Корона” невідомо коли буде добудована”. За словами Євгена Рахімова,  паралельно відкрито ще кілька кримінальних проваджень.

  Наталія Майстренко, юрист, адвокат була заявником разом з Р.Богуславським по справі за окремим епізодом. “Ці епізоди у справи і події, об'єктивна сторона, не є поєднуваними. 18 травня 2016 року дії, вчинені на території зруйнованої “Корони”, і факт незаконного придбання і набуття у власність об'єкту не є позв'язуваними. Але все поєднали в одне провадження. Мене допитали, визнали статус потерпілої, – коментує Наталія Майстренко. – На довгих два роки справа залишилася у латентному стані.  Але на кожного рейдера знайдеться свій антирейдер.  У когось кращі зв'язки у цій корумпованій системі”. За словами Наталія Майстренко, об'єкт “Корона” для Ужгорода втрачений. Це факт, який становить  об'єктивну сторону кримінального  порушення.  

Роман Богуславський додав, що тієї “Корони”, яка була, не існує. Наразі справа розглядається у Києві,  але вона буде скерована до Ужгорода. Активісти планують запросити всіх охочих на судові засідання.

Про Захід