В Ужгороді школярі готуються до Дня батька (Фото)

Опубліковано:

 

Об'єднана команда Закарпатської юстиції та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, незважаючи на літню спеку, продовжує інформувати дітей про їхні права. 
Працівники бібліотеки “Казка”, спільно з представниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та управління юстиції запросили діток із табору, що діє при СШ №5, на пізнавально -творчу годину “Свого татка я дуже люблю і листівочку йому зроблю”. Розпочався захід із підготовки дітей до відзначення Дня батька, який в Україні святкується 16 червня. Дітвора захоплено готувала вітальні листівки для своїх татусів. 
У рамках заходу фахівці розповіли дітям про їхні основні права та обов'язки, а також поінформували куди звертатися у випадку порушення їхніх прав. Малеча отримала буклети “Правові орієнтири дитини” та значки “Право з тобою”, а також інформаційні книжечки “Відповідальне батьківство”, які передадуть для ознайомлення своїм батькам.

Фахівці також поінформували працівників бібліотеки та вихователів про реалізацію інформаційної кампанії “Відповідальне батьківство”. Зокрема,   про можливість отримання податкової знижки на навчання та розвиток дитини. Це сума, яка повертається державою зі сплаченого батьками податку на доходи. Отримати знижку можна на оплату навчання дитини у дитячих садочках, гуртках, секціях, школах, ПТУ, коледжах, вишах. Орієнтовний розмір податкової знижки 18% від фактично сплаченої за навчання суми. 
Щоб отримати податкову знижку, потрібно оплатити вартість навчання та зберегти квитанцію для податкової про оплату. Отримати від роботодавця довідку про доходи, до 31 грудня поточного року заповнити податкову декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік, і подати документи на отримання знижки в ДФС за місце реєстрації, і отримати податкову знижку.

Шановні краяни, за правовою допомогою звертайтесь до найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні), інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

 

 

Про Захід