На ужгородському “Книга-фесті” презентували «Витівки сови Елеонори» (Відео)

Опубліковано:

В Ужгороді в рамках восьмого “Книга-фесту” свої творчі доробки представили видавці з усієї України та з-за кордону. Фестиваль створений для залучення людей до активного читання, а автори мають змогу презентувати книги для широкого загалу. Цьогоріч, гостем фесту є Ян Поханіч, який представив створену спільно зі своїми учнями-другокласниками книгу “Витівки сови Елеонори”.

Мар'яна ГРІГАШ

заступник директора Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка

У рамках “Книги-фесту” є один наш гість Ян Поханіч. Він учитель початкових класів спеціалізованої школи №4 – це словацька школа. Його книга дитяча і він разом із дітьми другого класу написав її. Діти ілюстрували цю книгу. Книга “Витівки сови Елеонори” вийшла словацькою й українською мовами. Вже була нещодавно презентація з дітками разом. Зараз він вирішив, а ми погодилися, щоб книга була представлена на нашому книжковому святі.

Ян Поханіч – дитячий письменник, який створив та видав 18 книг, зокрема 6 із них – в Україні. Автор каже – обожнює працювати спільно з малечею і його творчість орієнтується виключно на дитячу аудиторію.

Ян ПОХАНІЧ

вчитель спеціалізованої загальноосвітньої школи №4 з поглибленим вивченням словацької мови

Книгу “Витівки сови Елеонори” ми вигадали разом із учнями на уроках словацької літератури. Діти давно хотіли щось подібне написати. Тож, я запропонував вигадати казки, а вони їх проілюстрували. Так ми протягом року писали, ілюстрували і ось книга вийшла друком. Робимо чимало презентацій, а дітям приємно, що вони створили свою книжку.

У команді ілюстраторів зазначені усі імена учнів Яна Поханіча, малеча радіє, що про них дізнаються читачі. Автор заздалегідь готував дітей до творчої роботи та вони самі взяли участь у презентації “Витівок сови Елеонори”.

Більше у відео УжІнформ:

 

Про Захід