Закарпатські полісмени обговорили питання безпеки місцевих ромів

Опубліковано:

Інформує ГУНП у Закарпатській області.

Сьогодні, 11 березня, в Ужгороді відбулась робоча зустріч, організована, зокрема, за участі поліції області.  ЇЇ метою було обговорення практичних заходів, направлених на попередження конфліктів на етнічному ґрунті, упередженому ставленню до осіб, які належать до ромської громади та їх безпеки на Закарпатті. 

На заході були присутні керівництво ГУНП Закарпаття, представник Управління моніторингу дотримання прав людини МВС, Обласної держадміністрації, міжнародних організацій та ромської народності.

Темою зустрічі стало посилення співпраці поліції та чисельної на Закарпатті ромської громади у питаннях безпеки. Зокрема, полковник поліції, заступник начальника ГУНП в Закарпатській області Ярослав Лебович підкреслив важливість інтеграції ромів у суспільство, посилення комунікації між правоохоронцями та органами самоврядування.  

Також увагу приділили темі правової підтримки і допомоги ромській громаді з боку правоохоронців. Крім того, учасники круглого столу обговорили найбільш болючі проблеми, зокрема жебракування та відсутність достатнього рівня освіти серед ромських дітей.

Додамо, що під час зустрічі роми краю відзначили високий рівень співпраці з правоохоронними органами. Усі присутні домовились про подальше поглиблення співпраці.

Про Захід