Тячівець викрав мототрактор на Хмельниччині

Опубліковано:

 

Наступно ж дня він продав трактор і втік з Хмельниччини, інформує поліція Хмельницької області.

Нагадаємо, події мали місце в липні 2018 року. 32-річний рецидивіст у Волочиському районі викрав мототрактор “Скаут” і вже наступного дня продав його у Хмельницькому районі, після чого поспішно покинув межі області і осів у рідному Тячеві на Закарпатті. Проте працівники Волочиського відділення поліції вирахували і разом з тячівськими колегами затримали зловмисника.

Підозрюваний раніше вже тричі притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та нанесення тілесних ушкоджень і в травні 2018 року умовно-достроково вийшов із місць позбавлення волі. 

У ніч на 4 липня під час спільного розпивання спиртного зловмисник непомітно викрав у 44-річного знайомого ключі від мототрактора “Скаут”. Вирішив трохи покататися, та дорогою у нього закінчилось пальне, а тому крадій вирішив його продати. Задля цього придумав легенду, за якою нібито транспортний засіб належить його померлому брату, а документи на нього згоріли під час пожежі. Тому і ціна на товар була заниженою — 500 доларів США, хоч реальна його вартість складала 70 тисяч гривень. Ще за 10 тис грн обіцяв відновити та надати усі документи на трактор. 

На таку “вигідну” пропозицію погодилась мешканка села Мар'янівка Хмельницького району, яка і віддала за викрадений транспортний засіб 500 доларів США.

Отримавши “живі” гроші на руки, злодій поспішно покинув межі області і попрямував на Закарпаття, де раніше певний час проживав.

Слідчим Волочиського відділення поліції зловмиснику заочно було повідомлено про підозру та оголошено в розшук. Після того менш ніж за тиждень спільно з тячівськими колегами хмельницькі оперативники його затримали та доправили на Хмельниччину. У жінки, яка купила крадений транспортний засіб, його вилучили. Після проведення експертизи його повернули власнику.

Нещодавно Волочиський районний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, та визначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Про Захід