Громадянин Польщі у мотоциклі віз раритетний пістолет (Фото)

Опубліковано:

Учора військовослужбовці Чопського загону за допомогою службового собаки попередили спробу незаконного переміщення через державний кордон раритетного пістолета. Його було виявлено у транспортному засобі, що прямував на виїзд з України через пункт пропуску “Ужгород” під керуванням 51-річного громадянина Польщі.

Під час здійснення прикордонного контролю мотоцикла “BMW” у правоохоронців виникли підозри щодо можливого переміщення у  ньому через кордон заборонених предметів.  У рамках заходів з посилення оглядової роботи транспортний засіб скерували на поглиблену перевірку, до якої залучили чотирилапого помічника.  Службовий собака невдовзі винюхав прихований  пістолет “Browning” з набоями. Як виявилось у ході дослідження, ще й старовинний – 1943 року випуску.

Про факт виявлення вогнепальної зброї прикордонники повідомили співробітників Служби безпеки та Національної поліції.  Зброю та набої вилучено встановленим порядком. Наразі у діях іноземця вбачають ознаки правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.201 ККУ “Контрабанда”. 

Прес-служба Чопського прикордоного загону

Про Захід