Мукачівська ОТГ створена

Опубліковано:

 

Історичне рішення для  громади Мукачева прийнято – уряд погодив рішення і Мукачівська ОТГ перейде на міжбюджетні відносини з державою, інформує прес-служба міської ради.

Цей випадок — прецедент в Україні. “Ми пройшли непростий шлях блокування створення Мукачівської ОТГ, але час показав , що за нами правда . Це перша громада в області створена за процедурою приєднання до міста обласного значення. Мукачево, Шенборн, Лавки, Нижній Коропець, Павшино та Нове Давидково нині разом творитимуть майбутнє. Вітаю громаду об'єднаної громади з історичним новим етапом  розвитку. Впевнений, що процес приєднання на цьому не зупиниться”, – зазначив на своїй сторінці в фейсбуці міський голова Андрій Балога

Та висловив окрему вдячність головам сіл,  які приєдналися,  Нижній Коропець – Магдалині Молнар, Павшино – Вікторії Кізман, Шенборн – Вікторові Легезі, Нове Давидково – Євгену Качуру, Лавки – Івану Хайнасу, депутатам та громадам. І раднику з питань децентралізації  Володимиру Феськову, який докладав зусиль до творення ОТГ та народним депутатам,  які лобіювали інтереси громади в центральних органах влади.  “Без Вас друзі,  це б було неможливо”, – резюмував міський голова.

 

Про Захід