В Ужгороді проконтролювали ремонтні роботи, які провадять в центрі міста

Опубліковано:

 

Працівники управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Ужгородської міської ради провели позапланову перевірку з огляду на роботи, які проводяться у будинку №7 на вулиці Братів Бращайків,7 в обласному центрі.

З'ясувалося, що 9 жовтня 2017 року  було видано наказ управління містобудування та архітектури (№30) “Про затвердження містобудівних умов та обмежень” на “реконструкцію власного підвального приміщення” за цією адресою за зверненням забудовника. Проектом реконструкції передбачено влаштування входу до підвалу з вулиці. Разом з тим у наказі йдеться, що об'єкт знаходиться в межах історичного ареалу, тому забудовник під час реконструкції має врахувати погоджене історико-містобудівне обґрунтування, розробити проект та погодити на засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури. Адже рішенням виконавчого комітету Ужгородської міської ради від 7 листопада 2008 року (№ 4540 “Про заборону прибудов та зміни фасадів” заборонено юридичним та фізичним особам прибудови для влаштування зовнішніх входів до вуличних фасадів будинків чехословацької забудови 20-30 років ХХ століття, що входять до складу архітектурно-містобудівельного ансамблю “Малий та Великий Галагов” та центральної історичної частини Ужгорода. Проте  забудовник цю вимогу не виконав. Земельна ділянка для влаштування входу з вулиці рішенням сесії також не надана, як і ордер на проведення земляних робіт.

За результатами перевірки працівниками управління ДАБК буде винесено припис, а повідомлення про початок будівельних робіт скасують у зв'язку з поданням недостовірних даних. Роботи наразі зупинено, інформують із управління держархбудконтролю Ужгородської міської ради.

Про Захід