Хмельницькі полісмени та УСБУ затримали кримінального авторитета «Молдована»

Опубліковано:

 

 

Сьогодні, 4 червня, працівники управління стратегічних розслідувань Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області спільно з колегами із УСБУ затримали 38-річного кримінального авторитета на прізвисько “Молдован”, інформує поліція Хмельницької області.

Громадянин сусідньої держави кілька років тому оселився у Хмельницькому, де вчинив низку злочинів, зокрема, передбачених ч. 3 статті 185 (крадіжка), ч. 1 статті 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

Під час відбування покарання отримав кримінальний статус “наглядача” і контролював постачання заборонених речовин до установ з відбуття покарання. Крім цього, чоловік, знаючи про наявність рішення суду про його видворення з України, постійно переховувався від поліції та представників Державної міграційної служби.

На початку квітня цього року порушника міграційного законодавства таки затримали і видворили за межі України із забороною в'їзду до 2022 року. Проте, як з'ясували правоохоронці, невдовзі він поза офіційними пунктами пропуску знову перетнув кордон України і повернувся до Хмельницької області.

Чоловікові вже оголосили про підозру за ч. 1 ст.332-2 (Незаконне перетинання державного кордону) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років. Наразі нелегала перевіряють на причетність до вчинення ряду тяжких і особливо тяжких злочинів.

 

 

Про Захід