Ужгородців запрошують на концерт «Закарпатських візерунків»

Опубліковано:

 

З неабияким успіхом пройшло минулої неділі у Закарпатській обласній філармонії пісенне свято за участі заслуженого артиста України Олександра Садварія та цілого сузір'я талановитих співаків. І хоча червень традиційно завершує концертний сезон філармонії, але попереду на меломанів чекає ще кілька цікавих і неординарних подій.

Одна з них відбудеться найближчої неділі – перший сольний концерт ансамблю “Закарпатські візерунки”. Це наймолодший колектив філармонії: його створено у лютому 2018 року з метою популяризації музичного та хореографічного мистецтва Закарпаття. До складу ансамблю увійшли Тетяна та Сергій  Раховські, широко відомі як родинний вокальний дует “Рідна пісня” з понад 20-літньою історією творчої діяльності. Дует є лауреатом багатьох конкурсів, учасником сотень фестивалів і концертів, а його репертуар включає авторські твори, народні пісні (у власному аранжуванні) та пісні композиторів Закарпаття, зокрема М.Попенка, В.Поповича, В.Кобаля, М.Пірова, В.Калинюка, В.Густі, М.Салай-Пак тощо. Тетяна та Сергій Раховські – члени Національної ліги українських композиторів і Всеукраїнської спілки “Асоціація діячів естрадного мистецтва України”. Подружжя є упорядником збірки народних пісень Закарпаття “Сто перлин” та збірки авторських пісень “Два серця”. Дует неодноразово представляв українську культуру  у Словаччині, Румунії, Угорщині, Німеччині, Словенії.

Танцювальну групу ансамблю складають талановиті молоді артисти під орудою знаного у нашому краї хореографа, викладача вищої категорії Ужгородського коледжу культури і мистецтв Оксани Хижун. Завдяки досвідченому балетмейстеру-постановнику у репертуарі колективу з'явилися такі образно-емоційні танці, як “Гуцульська мозаїка”, “Тропотіта”, “Зарічевський чардаш”, “Кривуляк”, “Швабський”. Незмінним успіхом у публіки користуються сюжетні танці “Жонатий холостяк”, “Сторожницькі гуляння”, “Вівчарик”. В обрамленні хореографічної групи виконуються й окремі вокальні твори. Концертмейстер колективу – Юрій Керецман (баян).

А віднедавна “Закарпатські візерунки” поповнилися ще й перспективною співачкою, студенткою Київського Педагогічного Університету ім.М.Драгоманова Анастасією Вишневською. Хормейстер за освітою, дівчина з дитинства займається естрадним вокалом у Валентини Зелінки й активно бере участь у концертно-фестивальному житті краю.  

  “Стежина до щастя” – таку назву отримала дебютна програма ансамблю “Закарпатські візерунки”. І краще з того, що вдалося на сьогодні створити колективу, буде представлено глядачам 9 червня о 16.00. Ведуча – Тетяна Раховська.

Таїсія Грись                                                                      

                                    

 

Про Захід