В Ужгороді діяв мистецький «Мирний квартал» (Фото)

Опубліковано:

 

1 червня до Дня захисту дітей Ужгородський прес-клуб у рамках проекту “Голос жінки має силу” створив на площі Театральній мистецький “Мирний квартал”. До  заходу долучилося кілька організацій та чимало креативних ужгородок та ужгородців.  Упродовж кількох годин на площі проходили численні майстер-класи: ліпка з пластиліну, малювання аквареллю, виготовлення браслетів, брелків та топіарі, пізнавальні вікторини, інформує прес-клуб.

   Ужгород — одне з 9 міст України, в яких відбувалась мистецька акція, головне гасло якої – мистецтво заради миру. В Ужгороді у заходах взяли участь кілька сотень дітей, долучилися і студенти УжНУ, які влаштували флеш-моб з фарбами холі.

“Мир не може бути без дітей, – каже Анжела Бабкіна, яка проводила вікторину “Наскільки добре ти знаєш Ужгород” – тому наше свято і символічне, і яскраве, і цікаве”.  

 Андріан Бреза, учень Лінгвістичної гімназії ім. Т.Г. Шевченка проводив пластиліновий майстер-клас. Спеціально до свята хлопець розпочав ліпити цілу композицію: пішохідний міст та прилеглу площу Театральну, як вони виглядали століття тому. Допомагали завершити архітектурний пластиліновий виріб усі охочі.

   Окремо проходила арт-терапія для дітей та дорослих. Також фахівці проводитимуть майстер-клас з надання першої невідкладної допомоги, що важливо як для дітей, так і батьків, тим більше, що розпочинаються канікули і діти будуть не завжди під наглядом дорослих.

Особливо приваблювала дітлахів яскрава фотозона, де можна було зафіксувати на фото велику веселу компанію.  

 

Про Захід