На Закарпатті реалізують спільний проект українських та польських рятувальників

Опубліковано:

 

Мова йде про ліквідацію наслідків автоаварій та екстренний порятунок людей, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

Придбання спеціального гідравлічного комплекту для ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, медичного спорядження й обладнання для навчального центру, підготовка інструкторів з  надання домедичної допомоги під час ДТП, будівництво навчального тренажеру для гасіння пожеж у закритих приміщеннях та інше – все це буде втілено в життя  в рамках реалізації спільного українсько-польського проекту: “Покращення оперативного потенціалу рятувальних служб Закарпатської області”.

Дана співпраця стала можливою за фінансової підтримки в рамках програми Польської співпраці для розвитку Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща та реалізується Фондом іHELP Institute.

03 червня в Ужгороді, на базі 1-го державного пожежно-рятувального загону, відбулася робоча зустріч керівника закарпатських рятувальників Романа Гудака з віце-президентом Фонду іHELP Institute Адамом Вишневським та Павелом Грішко, координатором навчальної школи даної організації. Сторони обговорили деталі проекту та терміни його реалізації. Зокрема, до кінця 2019 року всі вище перераховані заходи планується реалізувати в повному обсязі.

Начальник Управління ДСНС  України у Закарпатській області  Роман Гудак повідомив, що питання ефективного та швидкого реагування на різного роду надзвичайні ситуації є пріоритетним напрямком діяльності оперативно-рятувальної служби. А реалізація даного спільного проекту та обмін досвідом роботи з рятувальними службами Республіки Польща дасть змогу закарпатським  рятувальникам ще ефективніше та якісніше виконувати завдання за призначенням.

 

Про Захід