На Перечинщині затримали 8-х нелегальних мігрантів

Опубліковано:

 

Водночас у Києві полісмени затримали іноземця-організатора переправи, інформує поліція Закарпатської області..

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, спецпідрозділи поліції спільно з прикордонниками у селі Сімер Перечинського району затримали 8 нелегалів та двох українців-водіїв. 

Сьогодні,  29 травня, працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУНП в Закарпатській області, спільно з поліцейськими РПОП та прикордонниками, за процесуального керівництва Перечинської прокуратури, на вул. Карпатській у с.Сімер Перечинського району затримали вісьмох іноземців та двох громадян України,  які пересувались двома автомобілями. Громадяни іноземної держави, віком від 17 до 33 років, мали намір виїхати до країн Європейського союзу. За кермом автомобілів “Honda Civic” та “Opel Zafira” перебували мешканці м.Київ та Черкаської  області – 45 та 48 років. 

Усіх іноземців та водіїв доставили до Перечинського відділення поліції. Правоохоронці з'ясовують причини, обставини та підстави  перебування іноземців на території Закарпаття. Вилучені транспортні засоби поміщені на спецмайданчик поліції.

Окрім цього, сьогодні зранку, близько 05.30 год, у м.Київ працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми поліції Закарпаття та Нацполіції України, спецпідрозділ “КОРД” та слідчі Перечинського відділення провели ряд санкціонованих обшуків. В ході слідчих  дій було затримано 37-річного  іноземця,  який проживає у м.Київ. Чоловіка підозрюють у організації каналу переправи мігрантів через  Російську Федерацію та Україну до країн Євросоюзу.

З помешкання фігуранта справи вилучено гроші в іноземній валюті, мобільні телефони, сім-картки, чорнові записи, бойові набої різних калібрів та інші речові докази.

У діях затриманих вбачаються ознаки кримінального правопорушення за частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Триває слідство.

 

Про Захід