Троє мешканців Тячівщина напали на прикордонника

Опубліковано:

25-го травня об 11:15 до Тячівського відділу поліції надійшло повідомлення про конфлікт, що трапився в смт. Солотвино між працівником прикордонної служби та невідомими особами.

Зі слів заявника, 24 травня, близько 5:00 ранку, коли він повертався з роботи, біля його будинку до нього під'їхав автомобіль “Chevrolet”.

В салоні автомобіля знаходилося троє невідомих заявнику осіб. Чоловіки мали на меті спровокувати конфліктну ситуацію. Згодом один із них застосував проти потерпілого газовий балончик. З метою самозахисту працівник прикордонної служби здійснив постріл у повітря з пістолета. Після чого особи утекли в невідомому напрямку.

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

В ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що до даного правопорушення причетні троє жителів смт. Солотвино,  16-ти,  21-г та , 23-ох років. Тепер їх опитують. 

Санкція статті 345 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

У справі триває досудове слідство.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Про Захід