На Львівщині селяни в середньому заробляють 8433 гривні

Опубліковано:

 

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Львівській області повідомили, що згідно з поданою звітністю з єдиного внеску за березень п.р. виробництвом сільськогосподарської продукції у Львівській області займається 924 суб'єкти господарювання.
Кількість застрахованих осіб, які перебувають у трудових відносинах з сільськогосподарськими підприємствами Львівщини становить 20 775 найманих осіб, середня заробітна плата – 8 433 гривень.
Одну з найвищих середніх заробітних плат на підприємствах, які здійснюють виробництво сільськогосподарської продукції, виплачує ТЗОВ ,,Агро ЛВ Лімітед”. Тут працюють 475 найманих осіб, середня зарплата ‒ 21 140 гривень. У Мостиському районі з ТЗОВ ,,Агрокультура Мостиська” у трудових відносинах перебувають 68 найманих осіб, середня заробітна плата – 21 531 гривень, у Перемишлянському районі з ПП ,,Агрофірма Дзвони” у трудових відносинах перебувають 96 найманих осіб, середня заробітна плата – 13 959 гривень.
Найнища середня заробітна плата на ТЗОВ ,,Барком”, яке займається розведенням тварин для виготовлення готової м'ясної продукції та виплачує 563 найманим працівникам середню заробітну плату лише 5 143 гривень. У Кам'янка-Бузькому районі з ТЗОВ ,,Ріо Шампіньйон” перебувають у трудових відносинх 120 найманих працівників, середня заробітна плата – 4 305 гривень. У Самбірському районі з ТЗОВ ,,Самбірська птахофабрика” перебуває у трудових відносинах 151 найманий працівник, середня заробітна плата – 4 353 гривень.
Головне управління ДФС у Львівській області інформує, що з травня 2019 року заплановано проведення контрольно-перевірочних заходів підприємств, які здійснюють діяльність у галузі сільського господарства та одним із критеріїв відбору для проведення перевірки є наявність необхідної кількості найманих працівників та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

 

Про Захід