Рівненські роботодавці сплатили до бюджету понад 1,4 мільярдів гривень

Опубліковано:

 

До зведеного бюджету роботодавці Рівненщини сплатили понад 1,4 млрд. грн. ПДФО 
За січень – квітень 2019 року фактична сума надходжень податку на доходи фізичних осіб  склала 1436,9 млн. грн., що на 272,6  млн. грн. перевищує аналогічний показник минулого року. Про це повідомила заступник начальника Головного управління ДФС в Рівненській  області Надія Друзюк. 
За її словами, податок на доходи фізичних осіб є одним із бюджетоформуючих податків та  стабільним джерелом наповнення державного та місцевих бюджетів. 
У фіскальній  службі області наголошують, що сумлінна та вчасна сплата податків – це можливість держави системно, без будь – яких збоїв, проводити державну політику щодо виплати пенсій, стипендій, соціальної допомоги. 
За словами Надії Друзюк, легалізація ринку праці була, є і залишається у пріоритетах діяльності фіскальної  служби задля забезпечення надходжень ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, причому у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування та представниками бізнес спільноти.
 „Наразі податок на доходи фізичних осіб на військовий збір формують понад 53 відсотки зведеного та понад 68 відсотків місцевого бюджетів. Отож легальні доходи громадян, котрі працюють на Рівненщині, є найважливішим джерелом наповнення місцевого бюджету”, – підсумовує Надія Друзюк. 
ГУ ДФС у Рівненській області

Довідка 20-ОПП – обов'язковий документ  при реєстрації акцизних складів та РРО 
ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до розд. VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.04.2014 №1588 “Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів”, повідомлення за ф.№20-ОПП подається до контролюючого органу за основним місцем обліку та може бути направлено у паперовому вигляді або засобами електронного зв'язку в електронній формі. 
Звертаємо увагу, що під час реєстрації (перереєстрації/ анулювання реєстрації) РРО, КОРО та акцизних складів здійснюється звірка з даними Єдиного банку даних про об'єкти оподаткування. Відсутність об'єкту оподаткування або наявність в ньому неповної або помилкової інформації (наприклад, не зазначено код за КОАТУУ місцезнаходження об'єкта), перешкоджає процедурі реєстрації РРО та акцизних складів в СЕАРП та СЕ. 
Враховуючи зазначене, просимо провести інвентаризацію об'єктів оподаткування та, у разі необхідності, подати оновлені дані. А також, нагадуємо, що інформацію про всі свої об'єкти оподаткування можна переглянути в приватній частині Електронного кабінету. 
Шановні платники, дотримуйтесь норм податкового законодавства та не забувайте, що інформувати контролюючий орган про всі об'єкти оподаткування, не лише ваше право, а й обов'язок, встановлений п.63.3 ст.63 розд. 6 Податкового кодексу України. 
Згідно з п. 117.1 ст. 117 ПКУ неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі, реєстрації змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін, подання з помилками чи у неповному обсязі, неподання відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку та/або складення податкової звітності, відповідно до вимог встановлених ПКУ, – тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 170 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 510 гривень.
У разі не усунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 340 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 1020 гривень, інформує прес-служба ГУ ДФС у Рівненській області.

 

Про Захід