152 громадянина Львівщини задекларували іноземні доходи

Опубліковано:

 

Головне управління ДФС у Львівській області за підсумками кампанії декларування доходів громадян повідомляє, що за 2018 рік 152 громадянина задекларували 93,3 млн.грн. іноземних доходів та визначили податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб в сумі 14,1 млн.грн., а також з військового збору ‒ 1,4 млн.гривень.
Відповідно до п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу України, якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, то сума такого доходу включається до складу загального річного оподатковуваного доходу платника податку – отримувача.
Враховуючи зазначене вище нагадуємо, що громадяни України, які у 2018 році тимчасово або постійно працювали за кордоном та одержували іноземні доходи, зобов'язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи і задекларувати отримані іноземні доходи, та сплатити до 01.08.2019 року з суми вказаного доходу податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відс. та військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.
Одночасно зазначаємо, що для отримання права на зарахування податків та зборів, сплачених за межами України, платник зобов'язаний разом з декларацією надати підтверджуючі документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел та суми сплаченого ним податку за межами України, оформлених відповідно до ст. 13 Податкового кодексу України.

 

Про Захід