Оголошено національний відбір на конкурсу «зелених» бізнес-ідей ClimateLaunchpad

Опубліковано:

Greencubator оголосив open call для сміливців, які готові позмагатися на найбільшому в світі конкурсі “зелених” бізнес-ідей ClimateLaunchpad. Відібрані команди пройдуть підготовку у топових експертів “зеленого” бізнесу в рамках національного буткемпу ClimateLaunchpad. Двоє переможців з України вирушать на глобальний Grand Final, щоб позмагатися з сотнями кліматичних команд за 10 000 євро і участь в акселераційній програмі Climate-KIC. 

Міжнародний конкурс ClimateLaunchpad з 2014 року збирає проривні “зелені” бізнес-ідеї, а також ентузіастів, спроможних їх втілити — від проекту на серветці до робочого бізнесу. Мета конкурсу —  допомогти таким ідеям швидко перетворитися на динамічні успішні компанії, що створюють низьковуглецеве, дружнє до довкілля майбутнє. Минулого року конкурс об'єднав 45 країн-учасниць (50 локацій) з усіх частин світу.

В конкурсі можуть брати участь команди та компанії, які:

  • почали власний бізнес менше року тому;
  • ще не отримують стабільний прибуток від “зеленої” бізнес-ідеї, з якою подаються на конкурс;
  • залучили сумарно не більше 200 000 євро інвестицій;
  • ще не почали комерційну реалізацію своїх продуктів, рішень.

Заявки від українських учасників приймаються до 2 липня включно. Тренувальний буткемп відбудеться у Києві 23-24 липня, а національний фінал — в Івано-Франківську, у вересні. На глобальний фінал 2019 року в Баку вирушать дві команди, що переможуть у національному фіналі в Україні.

Переможець Global Grand Final отримає 10 000 євро, друге місце отримає 5 000 євро, а третє — 2 500 євро. Окрім того, всі переможці національних фіналів матимуть шанс потрапити до акселератору Climate-KIC.

Організатором програми є європейська Ініціатива кліматичних інновацій Climate-KIC, партнером і організатором національного етапу в Україні з 2016 року є ГО Greencubator.

Про Захід